JEDAN OD RETKIH: Izraelski premijer kaže da je Trampov plan odlična ideja!
Foto: Reuters

Razbesneće meksikance

JEDAN OD RETKIH: Izraelski premijer kaže da je Trampov plan odlična ideja!

- Predsednik Tramp je u pravu. Ja sam izgradio zid duž južne granice Izraela. Zaustavio sam nelegalnu imigraciju. Veliki uspeh. Odlična ideja - napisao je Netanijahu
Objavljeno: 17:27h

Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Imanuel Nahšon je na svom Tviter nalogu objavio poruku u cilju da spreči potencijalnu krizu s Meksikom. On je napisao da je Netanijahu "aludirao na specifično bezbednosno iskustvo".

- Mi ne izražavamo stav o odnosima SAD-Meksiko - napisao je on.

U intervjuu za Foks njuz u četvrtak Tramp je pomenuo Izrael kako bi opravdao svoj plan da se izgradi zid duž granice s Meksikom.

- Zid je neophodan jer ljudi žele zaštitu i zid štiti. Sve što je potrebno jeste da pitate Izrael - napisao je Tramp kako su preneli izraelski mediji. On je objasnio da se Izrael suočio s "katastrofom", nelegalnom imigracijom, ali kada je izgradio zid "prestala je za 99,9 procenata".

BONUS VIDEO: (KURIR TV) Ivica Dačić: Policajci me ČUVAJU OD CICAMACA, ali im ne ide

Tramp je očito mislio na izraelsku graničnu ogradu prema Egiptu podignutu 2013. godine koja je drastično smanjila broj imigranata i izbeglica iz Afrike koji su sa Sinajskog poluostrva ulazili u Izrael.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.