JEDAN OD RETKIH: Izraelski premijer kaže da je Trampov plan odlična ideja!
Foto: Reuters

Razbesneće meksikance

JEDAN OD RETKIH: Izraelski premijer kaže da je Trampov plan odlična ideja!

- Predsednik Tramp je u pravu. Ja sam izgradio zid duž južne granice Izraela. Zaustavio sam nelegalnu imigraciju. Veliki uspeh. Odlična ideja - napisao je Netanijahu
Objavljeno: 17:27h

Podrška izraelskog premijera Benjamina Netanijahua planu predsednika SAD Donalda Trampa da se podigne zid na američkoj granici s Meksikom izazvala je ljutitu reakciju meksičkih diplomatskih zvaničnika, javljaju danas izraelski mediji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Meksička vlada je poslala oštro intonirano pismu izraelskoj vladi u kome je navedeno da je "ministarstvo Meksika za spoljne poslove prenelo izraelskoj vladi, preko svoje ambasade u Meksiku, da je meksička vlada u apsolutnom šoku i da je razočarana".

foto: Fonet

U pismu, u kome se navodi da je Meksiko prijatelj Izraela, podseća se i da je ministar spoljnih poslova Luis Kaso izrazio podršku Izraelu u petak na Međunarodni dan sećanja na holokaust.

foto: Reuters

Jevrejska zajednica u Meksiku je izrazila ogorčenost zbog podrške Trampu na Netanjahuovom Tviter nalogu.

- Predsednik Tramp je u pravu. Ja sam izgradio zid duž južne granice Izraela. Zaustavio sam nelegalnu imigraciju. Veliki uspeh. Odlična ideja”, napisao je Netanijahu na svom Tviter nalogu. Netanijahuova poruka je zasnovana na odluci vlade da izgradi zid duž granice s Egiptom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.