ODMAH MU STALA ZA VRAT: Američka sutkinja prkosi Trampovoj zabrani!
Foto: Reuter

BIĆE FRKE

ODMAH MU STALA ZA VRAT: Američka sutkinja prkosi Trampovoj zabrani!

Sudinica En Doneli, koja je primila tužbe organizacija za ljudska prava, naredila je američkim vlastima da ne smeju goniti državljane 7 muslimanskih zemalja na koje se odnosi uredba - Irana, Iraka, Jemena, Somalije, Libije, Sirije i Sudana
Objavljeno:

Iako je slučaj daleko od završetka jer odluka sudinice znači tek privremenu i delimičnu suspenziju uredbe i novo ročište je zakazano za februar na kojem će se odlučivati o trajnom opozivu uredbe.

foto: Reuters

Haos na aerodromima

Izvori u Trampovoj administraciji, koji nisu želeli da budu imenovani, navode da je Bela kuća donela uredbu bez prethodne konsultacije i koordinacije s agencijama nadležnim za njeno provođene pa je usledio haos.

Tako je, uprkos uputima američke pogranične službe objavljenima u subotu prepodne da se nositeljima dozvole stalnog boravka u SAD treba omogućiti ukrcavanje u avione za SAD, deo ostao na aerodromima širom sveta jer su avioprevoznici odbili da ih prime u avione.

Sudinica je naredila vladi da objavi popis svih osoba koje su od petka zadržane u američkim zračnim lukama.

foto: Reuters

Tramp je kazao novinarima kako njegova uredba ne predstavlja zabranu za muslimane.

- To nije zabrana za muslimane. Potpuno smo pripremljeni, sve se odvija vrlo lepo. Vidite na aerodromima, vidite svuda. Sve se odvija dobro i imaćemo vrlo, vrlo snažnu zabranu koju je trebalo da imamo već godinama - kazao je Tramp.

BONUS VIDEO: Deda pao na pokretnim stepenicama i to ne jednom, nego 12 PUTA!

(Espreso.co.rs /Izvor: Index.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.