ODMAH MU STALA ZA VRAT: Američka sutkinja prkosi Trampovoj zabrani!
Foto: Reuter

BIĆE FRKE

ODMAH MU STALA ZA VRAT: Američka sutkinja prkosi Trampovoj zabrani!

Sudinica En Doneli, koja je primila tužbe organizacija za ljudska prava, naredila je američkim vlastima da ne smeju goniti državljane 7 muslimanskih zemalja na koje se odnosi uredba - Irana, Iraka, Jemena, Somalije, Libije, Sirije i Sudana
Objavljeno:

Američka savezna sutkinja je u subotu delimično dala za pravo nevladinim organizacijama koje su osporavale izvršnu uredbu Donalda Trampa o zabrani ulaska izbeglica i državljana iz sedam muslimanskih zemalja, sprečivši progon osoba koje su stigle u zemlju s važećim vizama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sutkinja En Doneli, koja je primila tužbe organizacija za ljudska prava, naredila je američkim vlastima da ne smeju goniti državljane 7 muslimanskih zemalja na koje se odnosi uredba - Irana, Iraka, Jemena, Somalije, Libije, Sirije i Sudana - koji poseduju isprave na temelju kojih mogu ući u Sedinjene Države.

foto: Reuters

Prema podacima američke pogranične službe na temelju Trampove odredbe na američkim aerodromima zadržano je nešto više od 170 osoba kojima je onemogućen ulazak u zemlju uprkos važećim vizama.

- Ovo je dan koji će nam ostati u pamćenju - rekao je advokat iz ACLU Entoni Romero nakon završetka vanrednog ročišta:

- Ovo pokazuje da kada predsednik Tramp donosi zakone i uredbe koji su neustavni i nezakoniti, sudovi su tu da brane prava svih - dodao je.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.