EVRO PRESTAJE DA POSTOJI U 2018. GODINI, RASPADA SE EU! Trampov ambasador u EU šokirao svet!
Foto: Reuters

NAJAVA ISTORIJSKIH PROMENA

EVRO PRESTAJE DA POSTOJI U 2018. GODINI, RASPADA SE EU! Trampov ambasador u EU šokirao svet!

- Lično nisam siguran da će postojati Evropska unija sa kojom će se voditi razgovori o slobodnoj trgovini - rekao je Maloh
Objavljeno: 12:32h

Inače, iz Brisela su jasno poručili da Britanija ne može da pregovara o trgovinskim sporazumima dok je u Uniji, što je Maloh odbacio kao "apsurdno".

Maloh je najavio da će, uprkos preprekama koje postavlja Brisel, Britanija uspeti da sklopi sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD, a da će skori izbori u Holandiji, Francuskoj i Nemačkoj "rastresti Evropsku Uniju".

- Lično nisam siguran da će postojati Evropska unija sa kojom će se voditi razgovori o slobodnoj trgovini - rekao je Maloh, i dodao da Donald Tramp ne veruje u nadnacionalne organizacije, nego veruje u nacionalne države, u bilateralne odnose, te da Tramp misli da je Evropska Unija u poslednjih nekoliko decenija jako i najpovoljnije okrenuta Nemačkoj.

foto: Reuters

Na kraju, Maloh, stručnjak za ekonomiju, doveo je u pitanje budućnost evra.

- Jedna stvar koju bih uradio u 2017. godini je da se kladim protiv evra. Mislim da je ova valuta ne samo u padu, nego da ima stvarni problem, i da bi moglo da se desi da propadne u sledećih godinu-godinu i po. A ja nisam jedini ekonomista koji ima ovakvo mišljenje - rekao je Maloh.

(Espreso.co.rs/BBC)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.