EVRO PRESTAJE DA POSTOJI U 2018. GODINI, RASPADA SE EU! Trampov ambasador u EU šokirao svet!
Foto: Reuters

NAJAVA ISTORIJSKIH PROMENA

EVRO PRESTAJE DA POSTOJI U 2018. GODINI, RASPADA SE EU! Trampov ambasador u EU šokirao svet!

- Lično nisam siguran da će postojati Evropska unija sa kojom će se voditi razgovori o slobodnoj trgovini - rekao je Maloh
Objavljeno: 12:32h

Ted Maloh, čovek za koga se očekuje da će biti ambasador Donalda Trampa u EU rekao je za BBC da bi evro mogao da se "uruši" u narednih 18 meseci.

Maloh, inače profesor ekonomije, rekao je da bi se kladio da će evro propasti, i predložio Britancima da bi im bilo pametno da sa SAD potpišu ugovor o slobodnoj trgovini u narednih 90 dana, kao i da im izlazak iz EU bude "čist".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Kad jednom izađete iz zajedničkog tržišta i carinske unije, Britanija će moći da zaobiđe birokrate iz Brisela i da napravi nov ugovor o trgovini. Svaki pokušaj EU da zaustavi Britaniju da potpiše ugovor sa SAD bio bio apsurdan i nalik onome kad muž pokušava da spreči ženu da ga vara - rekao je Maloh.

Inače, britanska premijerka Tereza Mej biće prvi strani državnik s kojim će se susresti novi američki predsednik Donald Tramp. Njen dolazak u Vašington očekuje se u petak. Tramp i Mej će razgovarati, očekuje se, i o trgovinskom ugovoru između dve zemlje.

- Mi koji smo radili na Vol stritu znamo da, ako stavite prave ljude u pravu sobu, sa pravim podacima i pravom energijom, možete da završite stvati. Mislim da će ovo "iseći" birokrate, i neće biti potrebne 2 godine za to. Očigledno, ima tu stvari koje treba da se ispeglaju, ali to može da se uradi - rekao je Maloh o sastanku Mej i Trampa, i dodao da je sve ovo pozitivan signal, i da će SAD biti uz Veliku Britaniju u času potrebe.

Iako to još nije potvrđeno, očekuje se da će Maloh biti Trampov ambasador u Briselu, u središtu EU.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.