Izbori u Makedoniji: Do 10 sati glasalo 9,49 odsto birača! (FOTO)
Foto: AP

NEMA NEPRAVILNOSTI

Izbori u Makedoniji: Do 10 sati glasalo 9,49 odsto birača! (FOTO)

Na izbornim spiskovima prvi put na ovim izborima se ispred imena nalazi i fotografija glasača, kako bi se dodatno sprečile moguće neregularnosti
Objavljeno: 13:50h

U šest izbornih jedinica u Makedoniji bira se 120 poslanika u Sobranju, dok sedma izborna jedinica, za inostranstvo, u kojoj se glasalo juče, daje do tri poslanika. Na devetim parlamentarnim izborima nakon osamostaljenja Makedonije, pravo glasa ima 1.531.368 birača koji žive u Makedoniji, dok se dodatnih 230.122 vodi na posebnom spisku građana za koje se smatra da su na privremenom radu u inostranstvu.

Na izbornim spiskovima prvi put na ovim izborima se ispred imena nalazi i fotografija glasača, kako bi se dodatno sprečile moguće neregularnosti. Čičakovski je rekao da je nekoliko građana podnelo prigovor na povredu biračkog prava i da DIK ima rok od četiri sata da odluči po tim prigovorima.

Glasanje nadgleda 7.585 domaćih i 667 stranih posmatrača. Među domaćim najviše posmatrača je akreditovala nevladina organizacija "Most", a među stranima OEBS. Izbore prati i 75 stranih novinara.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.