DETE BEZ GLAVE KRUŽI KOZARCEM: Jeziva priča koja će vam zalediti krv u žilama!
Foto: AP

legenda kruži ...

DETE BEZ GLAVE KRUŽI KOZARCEM: Jeziva priča koja će vam zalediti krv u žilama!

Silueta trupa hoda po kanalu, govore meštani, i traži svoju glavu, ali odmah umiruju i ističu kako nije agresivno
Objavljeno:

- “Mistična Baranja” uključivala bi dva velika festivala, našu “Slamu” i festival u mađarskoj Vražjoj Kotlini koji za nedelju dana poseti i do 60.000 ljudi. Njih bi, opet, povezivala turistička ruta po lokacijama za koje se vežu legende – započinje Matej Perkušić, čelnik TZ Baranje. I sama “Slama”, za koju se svake godine izrade desetine neverovatnih skulptura od slame, vezana je, naime, na neki način, uz paganske običaje.

foto: Reuters

Rezultati konkursa očekuju se već do kraja godine ili, najkasnije, u januaru. Ipak, cela priča je započeta ranije kada se TZ Baranje “bacila” u aktivnu potragu za nadprirodnim bićima. Uzor su im svetski primeri, a uspeli su da zaintrigiraju i Mađare.

foto: AP

Obučili bi i da zaposle jednog ili dva vodiča, izgrade prijemni centar, a neke bi građevine trebalo i obnoviti. Nažalost, neke su “jezive” lokacije u međuvremenu srušene.

-Treba ih sačuvati, ipak te legende postoje i nadopunjavaju se već deceniju i , deo su lokalnog identiteta – stava je Perkušić.

Dok se na turističku kartu Baranje ne ucrta “stravična ruta”, čemu se iskreno nadaju, znatiželjnici neće ostati kratkih rukava.

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.