Hrvatska diže ogradu prema Srbiji i BiH! Sprema li nova Vlada u Zagrebu tajni plan?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

razvlače žicu!

Hrvatska diže ogradu prema Srbiji i BiH! Sprema li nova Vlada u Zagrebu tajni plan?

- Ukoliko želimo da izbegnemo da Hrvatska postane "hot spot" za izbeglice, moramo da zaštitimo naše granice i da postavimo žicu na granicu prema Srbiji i BiH, tvrdi visoki zvaničnik u Vladi Hrvatske
Objavljeno: 12:25h

Prilike su se, u posljednjih godinu dana, promenile i Hrvatska više neće moći da prebacuje migrante u Sloveniju, što je, pre nekoliko dana, rekao i slovenački premijer Miro Cerar, poručivši da njegova zemlja neće prihvatati migrante iz Hrvatske.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Mađarska počinje gradnju još jedne ogradu prema Srbiji i Hrvatskoj, dok Austrija najavljuje gradnju ograde na granici prema Mađarskoj, Italiji i Sloveniji, pa je potpuno jasno da u slučaju novog talasa migranti iz Hrvatske neće imati gde da odu.

- Zbog toga Hrvatska mora aktivno da zaštiti svoju granicu i prema Srbiji i prema Bosni i Hercegovini. Jer jednom kada nekoliko desetina hiljada migranata uđe u Hrvatsku i ne može da ode dalje, biće kasno - ističe sagovrnik Jutarnjeg.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na to je iz Njujorka upozorila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, poručivši da u slučaju novog migrantskog talasa Hrvatska ne bi mogla da propušta izbeglice jer su granice susednih zemalja zatvorene, zbog čega mora da zaštiti svoju teritoriju.

- Mi moramo da se pripremimo za to da zavisimo ponajprije od sebe, da smo spremni da zaštitimo svoju teritoriju i svoje granice i da pomognemo svakome kome treba pomoć - zaključila je predsednica.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.