Hrvatska diže ogradu prema Srbiji i BiH! Sprema li nova Vlada u Zagrebu tajni plan?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

razvlače žicu!

Hrvatska diže ogradu prema Srbiji i BiH! Sprema li nova Vlada u Zagrebu tajni plan?

- Ukoliko želimo da izbegnemo da Hrvatska postane "hot spot" za izbeglice, moramo da zaštitimo naše granice i da postavimo žicu na granicu prema Srbiji i BiH, tvrdi visoki zvaničnik u Vladi Hrvatske
Objavljeno: 12:25h

Hrvatska u ovom trenutku nema jasan odgovor šta će da učini ako sledećeg meseca propadnu pregovori Evropske unije i Turske oko viznog režima za turske državljane i izbeglice iz Turske krenu tzv. balkanskom rutom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Aktuelni ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić i dalje tvrdi da Hrvatska na granici prema Srbiji neće podizati žičanu ogradu, kao i da je spremna za novi talas migranata. Sa druge strane, u HDZ-u kao izbornom pobedniku i stranci koja sastavlja novu Vladu, službeno se ne izjašnjavaju o ovom problemu koji bi uskoro mogao da zapljusne tu zemlju.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Okolnosti su se, u odnosu na prošlu godinu, dramatično promenile. Hrvatska više neće moći da bude tranzitna zemlja za izbeglice. Ukoliko želimo da izbegnemo da Hrvatska postane "hot spot" za izbeglice, moramo da zaštitimo naše granice i da postavimo žicu na granicu prema Srbiji i Bosni i Hercegovini - tvrdi visoki zvaničnik u Vladi Hrvatske.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ne dolazi u obzir da Hrvatska postane "hot spot" za izbeglice. Na stručnjacima za pograničnu bezbednost je da kažu kako možemo da osiguramo našu granicu i politika to mora da prihvati. Ukoliko je potrebno da se postavi žica, politika mora da donese takvu odluku, ukoliko je potrebna vojska, onda neka ide, rekao je za Jutrnji list visoki zvaničnik HDZ-a.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.