Vedrana Rudan objasnila: Neka muškarci rađaju, mi ćemo gledati kako ginu njihova deca!
Foto: Damir Dervišagić

bez dlake na jeziku

Vedrana Rudan objasnila: Neka muškarci rađaju, mi ćemo gledati kako ginu njihova deca!

Književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan u interjuu za Novosti kaže da je uspeh kad imaš lovu, vlast i moć, a političare obilazi u širokom luku
Objavljeno:

Ova Crnogorka je postala bog na ratištu Sirije! (VIDEO)

- Brak je institucija koja onom veštijem u vezi omogućuje da onog drugog odere do gole kože, kad pukne ljubav. Brak je veza koja pomaže državi i crkvi da te drže pod kontrolom. Kad si u braku, od tebe se očekuje da imaš decu, plaćaš poreze i vraćaš kredite. Brak danas nema nikakvog smisla osim za glupače koje misle da je ukazanje u venčanici ostvarenje njenog životnog sna. Ja sam srećna u braku, ali moj je brak samo formalni okvir za ljubav. Da između nas dvoje pukne ljubav, izašla bih iz braka istog časa. Moderna žena ne bi trebalo da se udaje. Čemu bacanje silne love na muziku, hranjenje stotine ljudi koje najčešće vidiš tad i nikad više, mahanje maramom, bljuvanje i revanje do zore? Život je prekratak da bi ga žena provela samo uz jedan par muških, dlakavih nogu. Vredi i obrnuto. Kad je obrnuto, noge su bezdlake - kaže Vedrana.

foto: Fonet

Ona govori i o tome da li žene na hrvatskoj i srpskoj političkoj sceni, na javnim funkcijama, ostvaruju uspeh ukoliko se ponašaju po "muškim standardima".

- Nisam primetila da žene u Hrvatskoj ili u Srbiji ostvaruju bilo kakav "uspeh". Ako je uspeh sedeti u parlamentu ili Saboru, smeškati se i pokazivati gole noge, onda je to uspeh. Ja mislim da je uspeh kad imaš lovu, vlast i moć. Građanke vaše i naše zemlje milion milja daleko su od uspeha. Daleko su jer ne shvataju da su mužjaci naši neprijatelji, da bismo s njima morale oštrije, da naša sreća nije ono što nam govore crkva i država, troje dece i jedan muškarac. Naša sreća čuči u spoznaji da postoji i život bez muškarca. Kad muškarce shvatimo samo kao sredstvo za ispunjavanje svih naših želja a ne smisao života, steći ćemo moć. Ne volimo se, mi žene, tu je ključ svih naših problema - kaže Rudan i nastavlja:

- Postoji teza da su žene ravnopravne i da je svaka borba za ženska prava u demokratskoj zemlji čista perverzija. Ne verujem u demokratiju, ako je demokratija vlast naroda, i još nisam čula za zemlju u kojoj ona cveta. Žene su više ili manje svugde u svetu bića nižeg reda. Zarađuju manje, rade više, siluju ih, mlate, ubijaju. Muškarci po pravilu za zločin nad ženama ne odgovaraju jer i država ženu tretira pre svega kao vlasništvo muškarca. Sto puta sam rekla, ipak ću ponoviti, rešićemo problem kad prestanemo rađati. Deca su nam okov oko nogu. Danas je u nauci sve moguće. Da mi prestanemo rađati, rađali bi muškarci. Oni misle da ratova nikad dosta, pa kad je tako, neka rađaju vojnike. Mi, slobodne, možemo gledati kako ginu njihova deca, lakirati nokte, drogirati se i pričati koji oblik muške guzice nam se najviše sviđa.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.