SRBIN PRAVI HAOS U HRVATSKOM ZATVORU: Nikola im je NOĆNA MORA, ponovo je uradio nešto OPASNO!
Nikola Rgić, Foto: Facebook printscreen

PRITVOREN U ŠIBENIKU

SRBIN PRAVI HAOS U HRVATSKOM ZATVORU: Nikola im je NOĆNA MORA, ponovo je uradio nešto OPASNO!

U centar javnosti dospeo je nakon što je istetovirao lik Željka Ražnatovića Arkana na leđima, a u zatvoru je bio zbog niza nedela

Objavljeno:

Osuđeni razbojnik Nikola Rgić prvog dana Nove godine zapalio je dušek u ćeliji u šibenskom zatvoru.

U trenutku požara bio je sam. Pravosudni policajci videli su dim te su ga brzo, nepovređenog, izvukli. U centar javnosti dospeo je nakon što je istetovirao lik Željka Ražnatovića Arkana na leđima, a u zatvoru je bio zbog niza nedela.

Problematičnog zatvorenika, koji do odsluženja kazne ima još oko dva meseca, potom su kaznili poslavši ga na jedan dan u "gumenjaru". Reč je o posebnoj prostoriji u kojoj su zidovi obloženi specijalnim materijalom kako bi se onemogućilo da se zatvorenik sam povredi. Nezvanično se saznaje kako je Rgić, koji je do sada izazvao niz incidenata u zatvorima, bio više puta premeštan iz soba.

Zbog jednog od incidenata odredili su mu disciplinske mere. Oduzeli su mu televizor i još neke povlastice te je, verovatno iznerviran time, posegao za vatrom. Da podsetimo, krajem 2015. kod Rgića su u zatvoru našli mobilni. On je potom jednog pravosudnog policajca optužio da mu ga je dao za novac.

Uz njega je na poligrafskom ispitivanju završilo još nekoliko njegovih kolega. Nakon mučnog i ponižavajućeg postupka svi su oslobođeni te su Rgića prijavili za lažno prijavljivanje krivičnog dela. Taj sudski postupak, za koji je krivičnim zakonom propisana kazna do tri godine zatvora, još nije pravomoćno rešen, a Rgića, koji je nakon što su kod njega našli mobilni bio u drugim zatvorima, i to pod pojačanim nadzorom, u oktobru su vratili u stari zatvor, što je ogorčilo pravosudne policajce koji su zbog njegovih optužbi bili poniženi, omalovažavani i dovedeni u jako neugodan položaj.

- Nalazimo se u jednoj neugodnoj, jako stresnoj i rizičnoj situaciji, koja ne mora biti takva, nego se lako može izbeći uz malo sluha, razumevanja i pažnje osoba na rukovodećim mestima koje do sada nije pokazalo nikakvo razumevanje ni zainteresovanost za agoniju koju su službenici već prolazili - apelovali su pravosudni policajci tražeći nadređene da Rgića premeste u drugi zatvor. Od toga nije bilo ništa.

Rgić je u Hrvatskoj u septembru 2017. godine pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i devet meseci zatvora. Toliko je na Županijskom sudu u Rijeci dobio 2016. godine za razbojništvo, krađu i prevaru. U ta tri nedela nezakonito je stekao oko 27.000 kuna (oko 5.000 evra).

Na Opštinskom sudu u Šibeniku u junu 2016. godine osuđen je na osam meseci zbog krađe.

U Srbiji je, prema njegovim rečima, bio osuđen na sedam godina robije zbog pokušaja ubistva i iznude. Tvrdi da je tu kaznu odslužio.

Na svom profilu na Fejsbuku Rgić je objavio fotografiju s istetoviranim likom Željka Ražnatovića Arkana. Na jednoj fotografiji je u trenerci na kojoj piše "belgrade boys hooligans", a na jednoj pozira naslonjen na "porše".

Prema podacima Ministarstva pravosuđa, u zatvorskom sistemu trenutno se nalazi 127 državljana Republike Srbije - 83 ljudi u statusu istražnog zatvorenika i 44 u statusu zatvorenika. Sukoba po nacionalnoj osnovi u zatvorima nije bilo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.