ZBOG SRBINA NIKOLE VLADA PANIKA U HRVATSKOM ZATVORU: Priredio im je HAOS, čuvari morali na POLIGRAF! Obožava ARKANA
Nikola Rgić, Foto: Printscreen

LAŽNO PRIJAVIO POLICAJCA

ZBOG SRBINA NIKOLE VLADA PANIKA U HRVATSKOM ZATVORU: Priredio im je HAOS, čuvari morali na POLIGRAF! Obožava ARKANA

Uz njega je na poligrafskom ispitivanju završilo još nekoliko njegovih kolega

Objavljeno: 19:59h

Krajem 2015. godine kod srpskog kriminalca Nikole Rgića u zatvoru u Hrvatskoj su našli telefon.

On je potom jednog pravosudnog policajca optužio da mu ga je dao za novac.

Uz njega je na poligrafskom ispitivanju završilo još nekoliko njegovih kolega. Nakon mučnog i ponižavajućeg postupka svi su oslobođeni te su Rgića prijavili za lažno prijavljivanje krivičnog dela.

Taj sudski postupak, za koji je kaznenim zakonom propisana kazna do tri godine zatvora, još nije pravomoćno rešen, a Rgića, koji je nakon što su kod njega našli telefon bio u drugim zatvorima, i to pod pojačanim nadzorom, ove sedmice vratili su u stari zatvor, što je ogorčilo pravosudne policajce koji su zbog njegovih optužbi bili poniženi, omalovažavani i dovedeni u jako neugodan položaj. Zamolili su nadređene da ga premeste u drugu penalnu ustanovu. Upravitelj je pokazao određenu empatiju, no od toga zasad još ništa.

foto: Beta/Milan Obradović

Pljačkao po Hrvatskoj

- Nalazimo se u jednoj neugodnoj, jako stresnoj i rizičnoj situaciji, koja ne mora biti takva, nego se lako može izbeći uz malo sluha, razumevanja i pažnje osoba na rukovodećim mestima koje do sada nije pokazalo nikakvo razumevanje niti zainteresovanost za agoniju koju su službenici već prolazili - apeliraju pravosudni policajci tražeći nadređene da Rgića premeste u drugi zatvor. Pitaju se što će se dogoditi, recimo, ako se sam povredi i za to optuži njih ili isprovocira neki incident.

- Nismo naišli na razumevanje ni kad nam je trebala biti osigurana pravna pomoć u postupcima koji su protiv službenika pokrenuti od strane trećih osoba zbog obavljanja poslova i zadataka koji su mu u opisu radnog mesta. Opet nas se izlaže velikoj količini stresa, čime se može nepotrebno ugroziti naše zdravlje. Izloženi smo rizicima koji mogu ugroziti egzistenciju, kako nas, tako i naše porodice- navode pravosudni policajci.

Rgić je u Hrvatskoj u rujnu 2017. godine pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i devet meseci zatvora. Toliko je na Županijskom sudu u Rijeci dobio 2016. godine za razbojništvo, krađu i prevaru. U ta tri nedela nezakonito je stekao oko 27.000 kuna.

Na Opšinskom sudu u Šibeniku u junu 2016. godine osuđen je na osam meseci zbog krađe.

Arkanov obožavatelj

U Srbiji je, prema njegovim rečima, bio osuđen na sedam godina robije zbog pokušaja ubistva i iznude. Tvrdi da je tu kaznu odslužio. Na svojem profilu na Facebooku Rgić je objavio fotografiju s istetoviranim likom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Na jednoj fotografiji je u trenirci na kojoj piše “belgrade boys hooligans”, a na jednoj pozira naslonjen na Porsche.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.