SKANDALOZAN RAZGOVOR HRVATSKE POLICIJE SA ŠEFOM PRETUČENIH RADNIKA: Ovaj snimak je digao Hrvatsku na noge (VIDEO)
Snimak razgovora, Foto: Youtube printscreen

SUKOB U DUBROVNIKU

SKANDALOZAN RAZGOVOR HRVATSKE POLICIJE SA ŠEFOM PRETUČENIH RADNIKA: Ovaj snimak je digao Hrvatsku na noge (VIDEO)

Prema pisanju lokalnih medija, u sukobu su učestvovala tri Dubrovčanina zaposlena u restoranu i dva Slavonca koja rade na izdavanju kajaka, pri čemu su jednoj osobi slomljeni zubi i rasečeno čelo, a drugoj razrezana ruka

Objavljeno:

Dubrovačka policija potvrdila je da su tri muškarca uhapšena nakon fizičkog sukoba ispred restorana u središtu Dubrovnika u sredu uveče oko 21 sat, a u kojem je jedna osoba lakše, a jedna teže povređena.

U policiji kažu da je u toku kriminalističko istraživanje nad uhapšenim trojcem, a ispitana su i dva povređena.

Kad se istraga okonča, slede optužni predlozi, potvrdili su Hini iz dubrovačke policije.

Upravnik dubrovačke bolnice Marijo Bekić potvrdio je kako je jedna osoba s povredama glave primljena u bolnicu, ali je u četvrtak ujutro na vlastiti zahtev otpuštena kući.

Prema pisanju lokalnih medija, u sukobu su učestvovala tri Dubrovčanina zaposlena u restoranu i dva Slavonca koja rade na izdavanju kajaka, pri čemu su jednoj osobi slomljeni zubi i rasečeno čelo, a drugoj razrezana ruka. Navode kako je jedan od napadača od ranije poznat policiji.

Dubrovački vjesnik objavio je video snimljen tokom intervencije policije nakon nemilog događaja na Pilama.

Na snimku se vide policija, pretučeni mladići te gospodin Vidak, šef frime za koju su mladići radili.

Gospodina Vidaka je zanimalo zašto su privedena samo dvojica napadača, dok treći i dalje radi u restoranu, a policajac mu je odgovorio da on trenutno raspolaže sa dva policijska službenika koji trebaju da dovedu dvojicu mladića da im se ukaže lekarska pomoć.

- Ja sam došao lično , ja ću ih odvesti u hitnu - odgovara Vidak.

Policajac mu na to odgovara da, dok se ne identifikuju povrede radnika ne zna se ni po kojem se zakonu postupa.

- On ima slomljeno čelo i slomljene zub - govori mu Vidak, što je policajaca silno uzrujalo.

- Gospodine, jeste li vi po profesiji doktor? Jeste li vi po profesiji državni tužilac? Jeste li ijedno ovlašteno telo koje će konstatovati povredu i okarakterisirati krivično delo? - govori mu policajac.

Vidak mu na to odgovara da on jeste osoba zdravog razuma.

- Ako ste vi osoba zdravog razuma, onda će vam zdravi razum naložiti da osobi kojoj nisu identifikovane telesne povrede, kao teške ili lake telesne povrede, da se ne može identifikovati o kakvom se delu radi - objašnjava mu policajac.

Vidak mu na to ponavlja da njegov kolega ima slomljeno čelo i slomljene zube. Policajac mu odgovara: 'Dok to nije na papiru, on za mene nema ništa'.

- On za mene ima vidljivu telesnu povredu glave, ali dok to nije kvalifikovano od lekara, on za mene...

Vidak mu na to odgovara da ima dva svedoka koji će potvrditi da napadač slobodno hoda i radi svoj posao. Policajac mu zatim ponavlja da nema dovoljno ljudi.

- Kad se, gospodine, meni ispuni uslov... je li vi mene slušate? Rekao sam vam: slobodno idite gore, odvedite vaše na ukazivanje lekarske pomoći, a onoga trenutka, za sat ili dva, kad vidite da policija po nečemu nije postupila, onda se žalite. Do tada nemojte meni na terenu dirigirati s kakvim ja ljudstvom raspolažem i u kakvu ću se akciju upustiti, odgovorio mu je policajac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.