NIJE IMAO NIKAKVIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA! Smrt dečaka (9) i dalje misterija, ocu se pre škole požalio samo jedno...
Ilustracija, Foto: Reuter

IZNENADNA SMRT

NIJE IMAO NIKAKVIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA! Smrt dečaka (9) i dalje misterija, ocu se pre škole požalio samo jedno...

Dečak (9) je preminuo nedugo nakon što je došao na nastavu u četvrtak ujutro.

Objavljeno:

Vest o iznenadnoj smrti devetogodišnjeg dečaka izazvala je šok i nevericu, ne samo u Gređanima gde se tragedija dogodila, nego u čitavom regionu.

Porodica malenog doslovno je očajna, piše "Jutarnji". Otac, majka i dvojica starije braće, takođe osnovnoškolci, proživljavaju najveću patnju koja ih je mogla zadesiti.

- Svi smo šokirani. Teško je poverovati da je jedan tako mlad život ugašen - rekao nam je "Jutarnjem" meštanin Gređana koji dobro poznaje dečaka i njegovu porodicu.

- Reč je o vrednim, radišnim ljudima. Otac je zaposlen kod jednog privatnika, a majka sezonski odlazi da radi u Austriju. Osim malenoga, imaju još dvojicu malo starijih sinova koji su njihov ponos - rekao je "Jutarnjem" ovaj čovek o iznenadnoj smrti devetogodišnjeg učenika OŠ Okučani, koji je preminuo nedugo nakon što je došao na nastavu u četvrtak ujutro.

Dečaka su bezuspešno reanimirali
Dečaka su bezuspešno reanimirali foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Događaj je potresao sve u školi, koja s područnim školama ima manje od 400 učenika.

- Dečaku je pozlilo nešto pre početka nastave. Nesrećni je učenik išao prema učionici, a u tom trenu su tamo bila i druga deca te neki učitelji. Hitna je pomoć odmah pozvana - rekla je direktorka Ivana Mijatović.

Dodaje kako nije bilo događaja koji je prethodio tragediji, odnosno da je dečak sasvim mirno hodao prema učionici.

- Čim smo dobili informaciju da je dečak preminuo, obaveštene su sve nadležne službe koje bi trebale pružiti psihološku pomoć učenicima iz razreda i škole. Takođe, obavešteni su svi roditelji učenika iz razreda koji je pohađao nesrećni dečak, pa su deca otišla kućama - kaže direktorka.o

Iz Opšte bolnice Nova Gradiška o događaju su se obratili javnosti saopštenjem u kojem su naveli da je dete vozilom Hitne pomoći dovezeno u 8.20 sati.

- Dete je reanimirano na mestu događaja i nastavljeno je reanimirati u vozilu Hitne pa je primljeno u jedinicu intenzivnog lečenja OB-a Nova Gradiška, gde je nastavljena reanimacija. Uprkos svim preduzetim merama reanimacije, smrtni je ishod nasupio u 10 sati - saopštila je novogradiška bolnica.

Šta se dogodilo devetogodišnjaku i od čega je iznenada preminuo, pokazaće rezultati obdukcije, ali kako "Jutarnji" saznake, maleni se pre polaska u školu ocu požalio da ga boli stomak.

- Kako nam je otac ispričao, nije to bilo ništa posebno, odnosno nije se tužio da ga neizdrživo boli, nego na lakšu bol. Tata mu je rekao da popije malo kole i onda su on i braća otišli na autobus koji ih svaki dan vozi u školu. Nedugo zatim oca su nazvali i rekli mu šta se dogodilo. Brzo je odjurio u Okučane, a onda i u Novu Gradišku, gledao je kako medicinski tim pokušava reanimirati njegova sina, ali, na žalost, neuspešno - rekao je porodični prijatelj.

Preminuli dečak, kako "Jutarnji" saznaje, nije imao srčanih ni drugih sličnih problema. Jedino je imao problema sa sluhom, i to od rođenja, no u međuvremenu je taj problem na jednom uhu potpuno rešen, a na drugo je čuo malo slabije. Drugih problema nije imao.

- Bio je gotovo uvek na biciklu kojim bi se vozio kroz celo selo, uvek pristojan i razigran - rekao je jedan meštanin Gređana.

Šokirani su i roditelji učenika s kojima je maleni išao u razred.

- Kći mi je rekla da se samo srušio nakon što je izašao iz autobusa. Škola je odmah pozvala Hitnu pomoć, a decu su uveli u učionice, tako da nisu videla što se događa. Niko im nije rekao da im je prijatelj iz razreda preminuo. Sada razmišljam kako ćerki da objasnim šta se dogodilo, a teško mi je i pomisliti kako je njegovim roditeljima. Velika je to tragedija. Ogromna. Još je gore što su uz njega u tom trenutku bila i oba njegova brata. Strašno - rekao je "Jutarnjem" otac jedne devojčice s kojom je nesrećni dečak išao u razred.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.