SRBI, BOSANCI, CRNOGORCI... SVI JEDAN DO DRUGOG! Ovom Hrvatu KLIČE CELA BIVŠA JUGOSLAVIJA, šta REĆI NA OVO? VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram/Samir Nurkić

SRBI, BOSANCI, CRNOGORCI... SVI JEDAN DO DRUGOG! Ovom Hrvatu KLIČE CELA BIVŠA JUGOSLAVIJA, šta REĆI NA OVO? VIDEO

Samir ovim kolom želi da pošalje poruku mira i tolerancije za sve ljude širom sveta.

Objavljeno:

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih harmonikaša iz regiona, novim projektom sigurno će ponovo oduševiti fanove širom prostora bivše Jugoslavije.

Naime, ovaj virtuoz na harmonici objavio je spot za svoje prvo kolo "Balkanjero".

U videozapisu je okupio članove folklornih društava iz celog regiona. Tako u spotu, uz Nurkićevo kolo, u svojim narodnim nošnjama igraju Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi, Crnogorci, Makedonci...

Kako kaže Samir, ovim kolom želi poslati poruku mira i tolerancije za sve ljude širom sveta.

- Kolo je snimljeno u mom studiju "Zartar" u Zagrebu. Ja sam kompozitor kola, a u instrumentalu su učestvovali neki od najeminentnijih imena u svetu muzike na našim prostorima. Saksofon je svirao Milan Strašni, violinu Dragan Marinković, a bas i kontrabas Dragan Todorović. Za videozapis, koji je sniman u okolini Zagreba, bio je zadužen poznati hrvatski snimatelj, reditelj i glumac Hrvoje Podobnik Gero. U ovo kolo sam uložio svu emociju te je interpretacija i snimanje samog kola odrađeno u jednom "dahu," a nadam se da će to publika i osetiti. Ovo delo je takođe kruna mog dosadašnjeg rada, što će razumeti instrumentalisti koji će prepoznati težinu određenih deonica u njemu.

Svrha kola je bila da razveselim malo moju raju u ovom tmurnom vremenu. Inače, spremam još mnoga iznenađenja, a o tome ćemo kad uspem sve da realizujem - kaže Nurkić koji će za Novu godinu najverovatnije nastupiti u Štutgartu u Nemačkoj.

Samir je postao poznat javnosti nakon svog učešća u hrvatskom Supertalentu, posle kog se obradama različitih dela na sebi svojstven način probio do srca publike, a jedna od njih je obrada svetski poznate pesme "Zvončići" na šest načina.

Bonus video:

00:20

Legenda Deki Tomasević igra kolo sa penzionerima

(Espreso/ Dnevni Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.