HRVAT BIO NADOMAK 18 000 EVRA, A ONDA JE POZVAO SUPRUGU: Pitanje je bilo TEŠKO, a žena ga je "ponovo SABOTIRALA"...
Ante Živković, Foto: PrintScreen/ HRT

muke na kvizovima

HRVAT BIO NADOMAK 18 000 EVRA, A ONDA JE POZVAO SUPRUGU: Pitanje je bilo TEŠKO, a žena ga je "ponovo SABOTIRALA"...

Pitanja ovonedeljnog hrvatskog kviza "Želite li da postanete milioner" namučilo je takmičare

Objavljeno:

Pitanje za 18.000 evra bilo je u ovonedeljnom izdanju hrvatske verzije kviza Želite li da postanete milioner? kobno za dva takmičara.

Čakovčanin Radovan Radiković je na 12. pitanju riskirao, netačno odgovorio i kući otišao s 5000 evra. Profesor istorije Ante Živković na istom je pitanju prihvatio mišljenje džokera zovi, svoje supruge, i kviz napustio takođe s iznosom drugog praga, piše Index.hr.

Radovan Radiković, diplomirani inženjer geologije, odgovarajući na pitanje za 700 evra otvorio je novo izdanje kviza. Odmah je iskoristio prvog džokera i to, na preporuku Tarika Filipovića, pitaj publiku.

Pitanje je glasilo:

Radovan Radiković
Radovan Radikovićfoto: PrintScreen/ HRT

"Ko je skončao 10. thermidora godine II?" Za Nečasnog glasalo je 41% publike, Neustrašivog 11%, Nesalomljivog 29%, Nepotkupljivog 19%.

Tarik se, nakon glasanja publike, ispričao na preporuci džokera, a takmičar je kao konačni odgovor naveo D - Nepotkupljivi i tačno odgovorio na sedmo pitanje.

Za prelazak drugog praga Radovan je zatražio drugog džokera jer je zapeo na filmsko-muzičkom pitanju. Nije znao čiji Rondo u a-molu svira u pozadini ako su u ljubavnom trouglu Žigon, Bašić i Dravić. Betovenov, Mocartov, Bahov ili Šenbergov?

Takmičar je mislio kako je reč o Beethovenu, no džoker zovi bio je siguran kako je u toj sceni u filmu Rondo glazbena pozadina bila Mocartov Rondo u a-molu. Zahvaljujući džokeru, Radovan je tačno odgovorio na 10. pitanje i osvojio 5000 evra.

Na 11. pitanju iskoristio posljednji džoker

Na sledećem, 11. pitanju, Radovan je iskoristio poslednji džoker. Pitanje za 10.000 evra glasilo je: "Košarkaš Nikola Plećaš nije putovao na OI u Montrealu 1976. godine jer je pre takmičenja...", a ponuđeni odgovori bili su: A - uzimao kapi za nos; B - povredio rame; C - nokautirao sudiju i D - snimio reklamu. Nakon džokera pola-pola ostali su odgovori A i D, a kako je takmičar i sam mislio da je odgovor D, to je naveo kao konačni i došao do iznosa od 10.000 evra.

Odgovor na 12. pitanje za 18.000 evra Radovan nije znao, ali je riskirao - kako je rekao, bio je na televiziji i videle su ga strine i ujne. Nažalost, netačno je odgovorio i kući je otišao s 5000 evra. Nije znao da je Luj Blerio 1909. godine osvojio nagradu od 1000 funti. Mislio je da je reč o Rolandu Garosu, a u ponudi su bili i Adolphe Pégoud te René Fonck.

Ante iskoristio tri džokera. Poslušao suprugu pa ispao iz kviza

Sledeći je na stolicu nasuprot Tarika seo Ante Živković, poreklom iz oklonine Šibenika. Došao je u pratnji brata Grge, koji je slavio 30. rođendan, te su mu okupljeni u studiju čestitali prigodnom pesmom, prenosi Index.hr.

Ante Živković
Ante Živkovićfoto: PrintScreen/ HRT

Profesor istorije u zagrebačkoj OŠ Augusta Harambašića na sedmo pitanje, za 600 evra, tačno je odgovorio zahvaljujući džokeru pitaj publiku. Pitanje je glasilo: "Bodljikavo prase obitava u Starom, a drvolazac u Novom svetu. Oboje su... ". Ponuđeni odgovori bili su: A - balegari, B - merkati, C - mravojedi ili D - dikobrazi.

Na 9. pitanju, za 2500 evra, iskoristio je džoker pola-pola jer nije znao koji su prizor naslikali Millet, Van Gog i Munk - prvi s ruba šume, drugi iz mentalne ustanove, a treći iz hotelske sobe. U ponudi su bili: A - Terasa kafane, B - Suncokreti, C - Crveni vinogradi i D - Zvezdana noć.

Na pitanju za 18.000 evra zatražio je posljednjeg džokera, suprugu Karmen. Tražilo se čega od navedenoga ima najviše u ljudskom telu - Henleovih petlji, Eustahijevih cijevi, Golgijevih aparata ili Langerhansovih otočića.

Ni džoker zovi, supruga, nije bio siguran. A Ante se odlučio kockati i poslušati Karmen kako bi joj opet mogao reći da ga sabotira - i kao konačni odgovor naveo njenu sugestiju. I kviz napustio s 5000 evra…

Posljednja takmičarka u emisiji bila je Maja Petrić iz Šibenika.

Maja Petrić
Maja Petrićfoto: PrintScreen/ HRT

Prvostupnica talijanskog i turskog jezika i književnosti, koja radi u turizmu, za sada ima 150 evra i sva tri džokera na raspolaganju te pozivnicu za sledeće izdanje Milionera.

Bonus video:

29:59

KVIZ-S06-EP27

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.