BELE PAHULJE IZAZVALE HAOS I U SPLITU, BALKAN NA UDARU SNEŽNIH PADAVINA: Građanima izdato UPOZORENJE (VIDEO)
Foto: Profimedia

STIGLA ZIMA

BELE PAHULJE IZAZVALE HAOS I U SPLITU, BALKAN NA UDARU SNEŽNIH PADAVINA: Građanima izdato UPOZORENJE (VIDEO)

Temperatura vazduha je oko 0 stepeni Celzijusa, a jak sneg koji neprekidno padao stvara sve veće probleme u saobraćaju

Objavljeno:

Snežne padavine stvorile su ozbiljne probleme širom Balkana. Situacija je teška u Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj, a bele pahulje izazvale su haos i u Hrvatskoj, tačnije na području Splita.

Temperatura vazduha je oko 0 stepeni Celzijusa, a jak sneg koji neprekidno padao stvara sve veće probleme u saobraćaju, piše Dalmacija Danas.

Naročito veliki problemi nastaju u područjima iznad 300 metara nadmorske visine, a najviše snega trenutno je na putu između Dugopolja i Muća. Na Kočinjem brdu i na području Konjskoga nekoliko kamiona i autobusa se zaglavilo u snegu.

"Obzirom da u ovom trenutku u nekim delovima Splitsko-dalmatinske županije pada sneg i to posebno na području Dugopolja, obaveštavamo vozače da su na putevima D1 i D56 su u ovom trenutku nastupili zimski uslovi. Upravljanje vozilima u ovakvim uslovima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez, upućujemo ih da prilagode brzinu i način vožnje i koriste zimsku opremu. Policijski službenici su na terenu i obavljanju nadzor saobraćaja", naveli su iz policije.

Saobraćajke dodatno zakomplikovale situaciju

Kako navode hrvatski mediji, došlo je i do saobraćajne nezgode, zbog čega je saobraćaj u jednom delu obustavljen.

"Oko 10:40 sati na putu D1, ispod tunela Mihovilović, dogodila se nesreća - sudar dva vozila zbog čega je došlo do prekida saobraćaja prema Splitu. Policijski službenici su na izašli na mesto nesreće i usledilo je uklanjanje vozila, pa je put sad prohodan uz policijsko usmeravanje i regulaciju", navode iz policije.

Dodaje da je deo put D56, predeo Kočinje brdo, u ovom trenutku zatvoren zbog teretnih vozila koja se nalaze na putu i ne mogu da nastave dalje.

Bonus video:

02:20

HAOS! SNEG NA SJENICI SE I DALJE NE ČISTI ZBOG POLITIČKE SITUACIJE Novinar Kurira sa lica mesta: Radnici ne znaju koga da slušaju

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.