OVO JE NAJJEFTINIJI GRAD U NA JADRANU? Veliko pivo oko 200 dinara, a u Dalmaciji CELO BOGATSTVO, evo o ČEMU je reč
Hvar, Foto: Printscreen/Youtube/Polychronis Drone

cene u hrvatskoj

OVO JE NAJJEFTINIJI GRAD U NA JADRANU? Veliko pivo oko 200 dinara, a u Dalmaciji CELO BOGATSTVO, evo o ČEMU je reč

Sudeći po njegovom iskustvu i izjavi za hrvatske medije, pobednik je ovaj grad

Objavljeno:

Britanski građanin koji živi u Hvaru u Hrvatskoj, Paul Bredburi, istraživao je koji hrvatski grad je najjeftiniji. Sudeći po njegovom iskustvu i izjavi za hrvatske medije, pobednik je Oroslavlje.

Paul Bredburi, britanski stanovnik Hvara u Hrvatskoj, istraživao je koji grad je najjeftiniji u Hrvatskoj, piše "Total Croatia News". Usred inflacije, cene skaču svuda pa i u Hrvatskoj, a Bredburi je žudio za mestom gde je jeftinije.

"Nedavno sam posetio bar u Dalmaciji gde je flaša od pola litra piva koštala četiri evra. Nabavna cena za taj proizvod je 1,05 evra sa PDV-om. Ne kritikujem, samo navodim, nemam nikakvog iskustva u vođenju kafića. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cena piva svela na iznenađujuće niskih 1,80 evra", rekao je on.

Zagreb
Zagrebfoto: Profimedia

Istraživao je lokalne restorane i otkrio je da se u Oroslavlju cene veoma razliku od ostatka države. Pica košta 7,20 evra, veliko pivo 1,80 evra i sladoled 1,20 evra što ukupno iznosi 10,20 evra.

"Celo leto nisam video nešto tako jeftino", navodi britanac.

Potom je na kraju postavio pitanje da li je Oroslavlje najjeftiniji grad u Hrvatskoj. Pozvao je svakoga da nađe bolje, odnosno jeftinije mesto za pivo, sladoled i veliku picu.

Bonus video:

00:37

DOSTA STRANACA JE OTIŠLO IZ BEOGRADA, STANOVI SU OSTALI PRAZNI Tasić analizira: Cene padaju, ali još nisu došle na normalan nivo

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.