KRISTINA JE POSETILA DUBROVNIK I EVO ŠTA MISLI O CENAMA: Ovo je prava istina o "najskupljoj" destinaciji"! (FOTO)
Dubrovnik, Foto: Profimedia

putovanje i odmor

KRISTINA JE POSETILA DUBROVNIK I EVO ŠTA MISLI O CENAMA: Ovo je prava istina o "najskupljoj" destinaciji"! (FOTO)

Kristina je sa porodicom bila u Dubrovniku za vikend, a to je bilo dovoljno da nam ostavi utisak i prenese malo prave letnje dalmatinske atmosfere

Objavljeno:

Kada govorimo o putovanjima u Evropi, pogotovo onim luksuznim, mnogima je prva asocijacija Dubrovnik. Grad na krajnjem jugu Dalmacije, koji starijima budi usnulu nostalgiju, a mlađe privlači zbog popularne serije "Igra prestola", koja se, između ostalog, i u njemu snimala. Ipak, Dubrovnik je mnogo više od filmskog seta, reč je o gradu sa bogatom istorijom, koja prevazilazi okvire jednog primorskog grada.

Mnogi će se složiti da Dubrovnik oduvek važi za ekskluzivnu destinaciju, a zahvaljujući dodatnoj popularnosti koju je stekao proteklih godina, sada deluje kao nedostižni san.

Ipak, činjenica je da nije sve baš tako kao što se priča, a odavno smo navikli da se priče napumpavaju do te mere da se više ne zna gde im je granica. S toga smo ispratili nedavno vikend putovanje naše travel blogerke Kristine Sinkić Radulović i uverili se da Dubrovnik i te kako može da bude savršeno pristupačna destinacija za odmor.

Kristina je sa porodicom bila u Dubrovniku za vikend, a to je bilo dovoljno da nam ostavi utisak i prenese malo prave letnje dalmatinske atmosfere.

- Kroz Dubrovnik smo prvo prošetali ujutru, bez gužve, kada se grad budi, pa smo se uveče svratili da uz žagor preplanulih turista ispratimo dan, napisala je Kristina u opisu svog posta na Instagramu, a u nastavku je ostavila i nekoliko korisnih informacija.

Šta videti u Dubrovniku?

- Krenuli Stradunom, divili se velikoj Onofrijevoj fontani, prošli pored crkve sv. Vlaha i crkve sv. Ignacija, svratili do čuvenih Baroknih stepenica koje su rađene po uzoru na Španske stepenice u Rimu, a još više dobile na popularnosti nakon serije "Game of Thrones". Spustili se do zapadne luke gde smo uživali u pogledu na Lovrijenac i Bokar tvrđave. Za zidine nismo imali vremena, ali cena karte je 35€ po osobi ko se odluči, dok je žičara za Srđ 27€. Ostalo je još mnogo toga za videti i zbog toga ćemo se sigurno vratiti u ovaj grad, istakla je Kristina.

1 / 3 Foto: Profimedia

Hrana

- Ručali smo u restoranu Barba. Cene su za Dubrovnik pristojne. Nikoli se dopao čuveni burger od hobotnice, dok meni nije bio ništa specijalno, ali je zato riba bila top. Ako bi da se zasladiš, za ukusan sladoled i super palačinke preporučujem "Dolce vitu". Cene nisu astronomske, a daju i "popust za domaće" od 25%.

Parking

- Kako nismo imali mnogo vremena, ciljano smo se parkirali u garaži blizu zidina. Garaža se zove Ilijina glavica, cena je 7€/1h. Malo dalje se može naći parking i za 3€/1h, ili na 20,25 minuta pešice od centra i besplatno.

A budući da je sezona godišnjih odmora još uvek u toku i da se letovi još uvek odlažu, Kristina je napravila videu i na tu temu, jer im je let za Dubrovnik bio odložen čak 11 sati.

Bonus video:

01:45

Čačani overili i Karipsko more: Hrabri ronioci iz Srbije istražuju podvodne lepote širom sveta

(Espreso/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.