"OD TADA NISAM SPAVAO": Oglasio se čovek koji je našao telo MRTVOG NOVOROĐENČETA u bunaru, njegove reči LEDE KRV
Policija, Foto: Profimedia

horor!

"OD TADA NISAM SPAVAO": Oglasio se čovek koji je našao telo MRTVOG NOVOROĐENČETA u bunaru, njegove reči LEDE KRV

Telo bebe je bilo umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode

Objavljeno:

Policijska uprava ličko-senjska saopštila je da je pre dve sedmice, 4. avgusta, uhapsila ženu koja je ubila novorođenče.

„Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske završili su opsežnu i složenu kriminalističku istragu povodom pronalaska tela novorođenčeta na području Perušića, koje je pronađeno četvrtog avgusta.

"Sprovedenom kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičena, dvadesetogodišnjakinnja hrvatska državljanka, počinila krivično delo teško ubistvo. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit porodice, nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja o sprovedenoj krivičnoj istrazi“, saopšteno je iz policije.

Portal Slobodna Lika objavio je da je telo novorođenčeta pronađeno u seoskom bunaru u mestu Prvan Selo kod Perušića. Umotano je u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode. Pronašao ga je stočar kada je došao po vodu sa bunara da napoji stoku. Novorođenče je pronađeno u gotovo pustom naselju, pa se pretpostavlja da je tamo i doneto.

Devojka je saslušana, određen joj je pritvor

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu saopštilo je da su uhapšenu ženu saslušali u ponedeljak, 15. avgusta.

1 / 2 Foto: Nebojša Mandić

„Dežurno Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu izvršilo je 15. avgusta 2023. godine dokaznu istragu prvog saslušanja uhapšene hrvatske državljanke (2003.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena dvadesetogodišnjakinja počinila navedeno krivično delo protiv novorođenog deteta od 30. jula do 4. avgusta 2023. godine na širem području opštine Perušić.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu nakon saslušanja predložilo je istražnom sudiji Županijskog suda u Karlovcu da se osumnjičenoj odredi pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i radi nesmetanog odvijanja postupka za krivično delo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i za koje su posebno teške okolnosti dela.

"Sudija za istragu je delimično prihvatio predlog državnog pravobranilaštva i osumnjičenoj je odredio istražni pritvor, saopšteno je iz ŽDO.

Stočar koji je našao bebu: Od tada nisam spavao

Lički stočar koji je pronašao bebu rekao je da je užasnut.

"Toliko sam užasnut da ne znam ni šta da kažem. Sve što sam mogao i znao sam odmah rekao policiji, koju sam pozvao. Od tada nisam spavao. Užasno je. Odeš po vodu i onda... skamenjeni onim što vidite. Ne možete da verujete mojim očima. Ostao sam bez reči. I ne bih ništa više rekao", rekao je on za Jutarnji list.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.