JEZIVI SLUČAJEVI POTRESAJU HRVATSKU: Dve žene PREMINULE na IDENTIČAN način, ronile u moru, JEDNA bila ŠAMPIONKA
Ronjenje, Foto: Printscreen/Facebook/Ocean Imaging

horor

JEZIVI SLUČAJEVI POTRESAJU HRVATSKU: Dve žene PREMINULE na IDENTIČAN način, ronile u moru, JEDNA bila ŠAMPIONKA

Kod Blata na Korčuli je tokom ronjenja uz instruktora smrtno nastradala 39-godišnja državljanka Slovačke, dok je istog dana samo nekoliko sati kasnije nastradala 46-godišnja državljanka Slovenije

Objavljeno:

Dve osobe preminule su juče u Jadranskom moru u Hrvatskoj nakon ronjenja. Slovakinja je nastradala kod Korčule, a Slovenka kod ostrva Sušac, javlja 24sata.hr.

"U popodnevnim satima, tačnije oko 14.30 u opštini Blato 100 metara od obale, prilikom ronjena na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja, primećeno je da 39-godišnja državljanka Slovačke pluta na površini. Pokušana je reanimacija na licu mesta, ali mrtvozornica je konstatovala smrt u 17.30. Obavešteno je Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku, a telo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti, potvrdila je za Morski.hr Andrijana Biskup iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

Istovremeno, samo četiri sata kasnije i 23 nautičke milje jugozapadno, dogodila se nažalost identična tragedija.

"Istog dana, oko 18. 30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba od 64 i ženska od 46 godina, s ronilačkom opremom su ronili na predelu ostrva Sušac, opština Lastovo. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muškarac koji ju je zatekao kako pluta bez svesti", rekla je za Morski.hr Andrijana Biskup.

Ronjenje
Ronjenjefoto: Rina

U međuvremenu, Slovenački ronilački savez objavio je da je kod Sušca nastradala njihova članica Irena Čok, predsednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza.

"Želimo da objavimo tužnu vest da je Irena Čok umrla dok je ronila na Sušcu. Bila je predsednica Ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza, a pre svega bila je vrlo predana ronjenju, posebno podvodnoj fotografiji, gde je bila i državna prvakinja. Ireninom smrću slovenačko ronjenje puno je izgubilo. U ime Slovenačkog ronilačkog saveza i moje lično ime želim da izrazim iskreno saučešće svim njegovim ljudima, a posebno Borutu", napisao je predsednik Slovenačkog ronilačkog saveza Mitja Slavinec povodom tragičnog gubitka.

Teška nesreća i kod Poreča

U akvatorijumu Červar Porta kod Poreča u sredu oko 15 sati došlo je do naleta plovila na 59-godišnjeg ronioca. Muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, gde su utvrdili da je teže povređen.

Gliserom nemačkih oznaka upravljao je 57-godišnji nemački državljanin, a prema dosad dostupnim informacijama ronilac je u trenutku nesreće obavljao sportski ribolov bez vidljivo istaknute plutače.

Policija u saradnji s Lučkom kapetanijom nastavlja da utvrđuje okolnosti nesreće.

Bonus video:

00:14

Davljenje nasred Požeške

(Espreso/ Telegraf.rs/ 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.