OVO JE MLADA AUSTRIJANKA KOJOJ JE GLISER OTKINUO NOGU KOD KRKA! Letovanje u Hrvatskoj završilo se tragedijom...
Verena Heinz, Foto: Printscreen/ Facebook/ Verena Heinz

nesreća na krku

OVO JE MLADA AUSTRIJANKA KOJOJ JE GLISER OTKINUO NOGU KOD KRKA! Letovanje u Hrvatskoj završilo se tragedijom...

Dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci je preminula.

Objavljeno:

Pre dva dana na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku dogodila se tragedija.

Na mladu državljanku Austrije oko 16 sati naletio je gliser. Ubrzo je stigla hitna pomoć, ali dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci, nažalost, podlegla je povredama i preminula.

Stradala je 28-godišnja Vereni Heinz iz gradića Strobl kod Salzburga, koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Kobnog popodneva je ronila, kako se saznaje, s ocem.

Gliser je na nju naleteo na popularnoj plaži ispred hotela Malin, a njime je upravljao mladi voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin, a utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola.

Gliser joj je otkinuo nogu i počela je strašno krvariti. Nakon što su uspeli da je izvuku na obalu, počeli su da je oživljavaju Bila je u ronilačkom odelu.

28-godišnju Verenu je usmrtio gliser koji vuče padobran i druge vodene atrakcije, a kako navodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, na nju je naleteo tokom plovidbe kroz kupački pojas, 300 metara od obale.

Međutim treba napomenuti kako se ispred obale, na plaži hotela Malin, nalazi veliki mol, a na kraju tog mola nalazi se rampa za vodene sportove, poput parasejinga pa je moguće da je udar glisera bio i na manjoj udaljenosti na 300 metara, tvrde onih koji su svedočili tragičnoj nesreći. Kako god bilo, do naleta glisera je, kako je i navelo Ministarstvo, došlo unutar kupačkog pojasa.

Verena je obožavala more. Osim ronjenja, bavila se i surfom. - Ljudsko biće zavisno je od vode, s ljubavlju prema okeanu, živi na jezeru", napisala je na Instagramu.

Završavala je studije na bečkom Univerzitetu ekonomije i preduzetništva i bila je instruktorka ronjenja. Obožavala je i putovati, a surfovanje i ronjenje pratilo ju je u njenim putovanjima.

Godine 2013. prošla je akademiju ronjenja na Filipinima. Ronjenje joj je bilo velika ljubav i strast.

Ono se u Hrvatskoj nažalost završilo tragično.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IndexHR)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.