U HRVATSKOJ NADLEŽNE SLUŽBE U STANJU VISOKE PRIPRAVNOSTI: Komšije STRAHUJU, upućen važan APEL građanima
Nevreme, ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/@LFVSuedtirol

nevreme u hrvatskoj

U HRVATSKOJ NADLEŽNE SLUŽBE U STANJU VISOKE PRIPRAVNOSTI: Komšije STRAHUJU, upućen važan APEL građanima

Sve operativne snage i učesnici sistema Civilne zaštite stavljeni su u visoku pripravnost

Objavljeno:

Hrvatske vode izdale su nalog za otvaranje brane Prevlaka kako bi se deo velikih voda prelio u retenciju Lonjsko polje radi snižavanja vodostaja Save nizvodno od Zagreba, odnosno sve do Siska i Jasenovca, izvestila je Uprava civilne zaštite. Uprava CZ-a izvestila je ranije da će zbog aktivacije teretnog kanala Sava - Odra od 18 sati započeti zatvaranje svih puteva koji prelaze preko njega.

Sve snage su stavljene u visoku pripravnost

Uprava je saopštila da su zbog najavljenog nevremena i obilnih kiša sve operativne snage i učesnici sistema Civilne zaštite stavljeni u visoku pripravnost te pozvala građane da na područjima sklonima poplavama budu posebno oprezni.

Nevreme, ilustracija
Nevreme, ilustracijafoto: Printscreen/Twitter/@EarthUncutTV

"Pozivaju se građani na područjima sklonima poplavama da budu posebno oprezni, ne kreću na put ako ne moraju, prate vesti i preporuke nadležnih tela te da pravodobno preduzmu potrebne sigurnosne mere", izvestila je Uprava civilne zaštite.

Prema hidrološkom izveštaju Državnog hidrometeorološkog zavoda, obilne akumulirane padavine i padavine koje se još očekuju na području uzvodnih susednih država, Slovenije i Austrije, uzrokuje dalji značajan porast vodostaja reka Mure, Drave i Save. Te reke bi tokom današnjeg i sutrašnjeg dana mogle doseći značajne visoke vodostaje i protoke.

Bonus video:

00:40

Nevreme u Nišu

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.