POPLAVE ODNELE TRI ŽIVOTA U SLOVENIJI, HRVATSKA SE SPREMA NA NAJGORE: Ovi delovi zemlje će prvi biti na "UDARU"
Poplave, Foto: RINA

DRAMA U REGIONU

POPLAVE ODNELE TRI ŽIVOTA U SLOVENIJI, HRVATSKA SE SPREMA NA NAJGORE: Ovi delovi zemlje će prvi biti na "UDARU"

Kako su najavili meteorolozi, očekuje se da će Hrvatsku danas popodne zahvatiti veliko nevreme u većem delu zemlje, zbog čega je DHMZ poslao posebno upozorenje, a za riječko i gospićko područje upozorenje je podignuto sa narandžastog u crveno

Objavljeno:

Stravične poplave zahvatile su Sloveniju i odnele tri života, a sada se i Hrvatska sprema za strašno nevreme i poplavni talas koji stiže od komšija.

Kako su najavili meteorolozi, očekuje se da će Hrvatsku danas popodne zahvatiti veliko nevreme u većem delu zemlje, zbog čega je DHMZ poslao posebno upozorenje, a za riječko i gospićko područje upozorenje je podignuto sa narandžastog u crveno.

Prvi poplavni talas očekuje se u Varaždinskoj županiji, gde su sve ekipe angažovane.

Kako navodi Index.hr, u opštini Cestica, u Varaždinskoj županiji, koja je prva na udaru vodenog talasa koji oko 18 sati stiže iz Slovenije u Hrvatsku, sve je spremno.

Sva domaćinstva u Lovrečan Otoku obaveštena su da će doći do izlivanja vode, rekao je načelnik opštine Mirko Korotaj.

"Bio sam u Lovrečan Otoku sa Štabom civilne zaštite i Hrvatskim vodama, jedno domaćinstvo ćemo iseliti radi sigurnosti, dok su drugi pripremljeni za iseljenje ukoliko će biti velika voda", rekao je Korotaj.

Smatra da su u opštini sve kvalitetno pripremili kako bi osigurali imovinu i da će prebroditi nadolazeću noć kako niko ne bi stradao.

Čačak, Poplave, Kosjerić
foto: RINA

Prvi na udaru u Međimurskoj županiji je grad Mursko Središće, čiji gradonačelnik Dražen Srpak je sazvao Štab civilne zaštite.

"Učinili smo što smo mogli. Zatvoren je propust na protivpoplavnom zidiću na najnižoj tački grada. Instalirane su velike pumpe za prepumpavanje zacevljenog potoka. Još nas čekaju dve lokacije uz potok, gde ćemo napraviti zečje nasipe", rekao je Srpak.

Kaže i da je dobio informaciju da će noćas biti najveći protok vode, od 1200 kubika u sekundi.

Bonus video:

02:30

STIŽE GRAD PROTIV KOJEG NE POMAŽU PROTIVGRADNE RAKETE! Meteorolog: Očekuju se nove poplave! Olujni oblak stiže tačno u OVO vreme

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.