NOVO UPOZORENJE ZBOG NEVREMENA, HRVATSKA STREPI: U nekim delovima CRVENI ALARM, građanima poručeno SAMO JEDNO
Oluja, Foto: Printscreen/Twitter/@bl_portal

vremenska nepogoda

NOVO UPOZORENJE ZBOG NEVREMENA, HRVATSKA STREPI: U nekim delovima CRVENI ALARM, građanima poručeno SAMO JEDNO

Upozorenje su na moguću poplavu imovine i saobraćajne mreže

Objavljeno:

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izdao je novo upozorenje kojim građane poziva da budu spremni da od nadolazećeg nevremena zaštite sebe i svoju imovinu.

Upozorili su na moguću poplavu imovine i saobraćajne mreže, ali i na prekid u snabdevanju električnom energijom, prekid mreže komunikacija, kao i snabdevanje vodom.

"Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolovozima", stoji u upozorenju DHMZ-a.

Građani se mole da budu oprezni i prate vremensku prognozu tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

U većem delu zemlje moguće je veliko nevreme, zbog čega je DHMZ uputio posebno upozorenje, a za riječko i gospićko područje upozorenje je podignuto s narandžaste na crveno.

U većem dijelu zemlje Mmoguće je veliko nevreme, zbog čega je DHMZ uputio posebno upozorenje, a za riječko i gospićko područje upozorenje je podignuto sa narandžaste na crveno.

Nevreme u Sloveniji

Podsetimo, danas je nevreme napravilo haos u Sloveniji. Najmanje troje ljudi je nastradalo od posledica nevremena i katastrofalnih poplava koji su u poslednja 24 sata zahvatili Sloveniju, javlja slovenačko "Delo".

Ministar odbrane Marjan Šarec rekao je da je situacija ozbiljna, da je vojska na terenu i da je aktiviran akcioni plan Vihra.

Vatrogasci, civilna zaštita i vojnici imaju problem da pristupe pogođenim područjima jer su putevi poplavljeni i neprohodni na mnogim mesima, a u Kamniku je voda odnela mostove i poplavila privatne objekte i javne ustanove.

Bonus video:

01:57

OLUJA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.