NOVI DETALJI O OTMIČARU ZBOG KOG JE BLOKIRANA ISTRA: Grad na NOGAMA, naoružan je i OPASAN, a ima i DEBELI DOSIJE
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

DRAMA U PETROVIJI

NOVI DETALJI O OTMIČARU ZBOG KOG JE BLOKIRANA ISTRA: Grad na NOGAMA, naoružan je i OPASAN, a ima i DEBELI DOSIJE

Prva dojava glasila je da je muškarac ženu ugurao u automobil, te se s njom odvezao u nepoznatom smeru

Objavljeno:

Istarska policija je u sredu ujutro dobila dojavu o otmici žene na parkingu u Petroviji, naselju u Umagu. Odmah su digli sve raspoložive snage, iako su istog dana u koordinaciji s USKOK-om provodili akciju vezanu uz legalizaciju ilegalnih objekata, javlja "Jutarnji list".

Prva dojava glasila je da je muškarac ženu ugurao u automobil, te se s njom odvezao u nepoznatom smeru. Sledeći trag, policija je brzo pronašla otetu ženu u mestu Matelići, desetak minuta vožnje od lokacije na kojoj je oteta.

Osim kriminalističke policije, u potragu su bili uključeni i policijski službenici Policijske stanice Umag s ispostavom Buje, te službenici specijalne i interventne policije. Kako nezvanično saznaje "Jutarnji", specijalna i interventna policija uključena je u akciju jer je muškarac koji je oteo ženu već evidentiran zbog krivičnih dela, a navodno se radi o dva pokušaja ubistva. Zbog mogućnosti da bi pri hapšenju mogao pružati otpor, kao i da je naoružan, policija je angažovala posebne jedinice i postavila blokade na putevima.

Policija je blokirala i saobraćaj nekim ulicama i putevima na području na kojem bi se mogao nalaziti begunac. Osim operativnih saznanja koja je dobila od žrtve otmice, policija je u potrazi za počiniocem koristila i sva tehnička sredstva koja joj stoje na raspolaganju.

Kako nezvanično saznaje "Jutarnji", muškarac kog policija dovodi u vezu s otmicom ima 63 godine, isto kao i žrtva, oteta žena koja ga je pre oko mesec dana prijavila policiji zbog silovanja. Nakon što ju je dočekao na parkingu, žena je ušla u automobil. Posle izvesnog vremena zaustavio je vozilo i dao joj mobilni, te joj rekao da po nju može doći muž, ali ne i policija.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Policija intenzivno traga za osobom koju dovodi u vezu s otmicom, a po[to da se radi o bivšem osuđeniku, koji se i dalje skriva na nepoznatoj lokaciji, potraga se obavlja uz velike mere opreza. Navodno je reč o osobi koja već ima iskustva s policijskim potragama i uspevala je godinama da izmiče pravosuđu.

Bonus video:

07:50

Stanojević upozorava na veliki broj otmica u Kijevu NESTAJU BEZ TRAGA

(Espreso/ Telegraf.rs/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.