ČoKolinda, referenDum i državni udar: Godina koja dokazuje da se NA BALKANU NIKAD NIŠTA NE MENJA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia, Reuters

REGION U 2016.

ČoKolinda, referenDum i državni udar: Godina koja dokazuje da se NA BALKANU NIKAD NIŠTA NE MENJA! (FOTO) (VIDEO)

Jeste da je "čoko rat" još sveža tema, ali svi ostali događaji bez Kolinde kao da uopše na nas nisu ostvaili utisak...
Objavljeno:

Izbori i zavere

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani su 16. oktobra. Najviše glasova, 41 odsto, osvojila je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića, drugi je bio Demokratski front sa 20, dok su ostali osvojili 10 odsto i od toga.

Izbori su, međutum, ostali u senci hapšenja 20 državljana Srbije, privedenih zbog sumnje da su pripremali teroristički napad u Crnoj Gori. Među uhapšenima se našao i bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

foto: Profimedia

Crnogorsko tužilaštvo je tvrdilo da su zaveru organizovali ruski nacionalisti, sa ciljem da se u izbornoj noći izazove nasilje i izvrši atentat na Mila Đukanovića. Sve opozicione partije su tvrdile da je pokušaj državnog udara izrežiran od strane Vlade i vladajućeg DPS-a, kako bi ta partija popravila sopstvene izborne rezultate i skrenula pažanja sa izbornih neregularnosi.

foto: Dado Đilas

Crnogorski mediji su, početkom decembra, javili da Bratislav Dikić i još 14 "osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije" ostaju u pritvoru još dva meseca, pošto je Apelacioni sud Crne Gore odbio zahtev njihovih branilaca za puštanje na slobodu.

foto: Reuters / Stevo Vasiljević

Dikić se tereti da je, uz pomoć ruskih državljana, 16. oktobra trebalo da komanduje pristalicama opozicionog Demokratskog fronta na skupu ispred zgrade Skupštine Crne Gore, radi izazivanja nasilja. Tužilaštvo raspisalo je međunarodnu poternicu za trojicom državljana Srbije i dvojicom državljana Rusije.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.