Đetići uvode red i mnooogo su ludi: 1.500 evra kazna za ovcu u parku, za vožnju sa prljavim točkovima 7.500 evra!
Foto: Dragana Udovičić

drakonske mere

Đetići uvode red i mnooogo su ludi: 1.500 evra kazna za ovcu u parku, za vožnju sa prljavim točkovima 7.500 evra!

Nema više pranja rublja, kupanja, pojenja stoke, pranja vozila pored vodoizvorišta, uklanjanja poklopaca sa šahtova, lomljenja klupa, stolova, stolica, korpi za otpatke, dečjih rekvizita...
Objavljeno: 19:14h

Ovaj zakon tretira i vlasnike kućnih ljubimaca i pernatih životinja. Ukoliko se odluče da prošetaju psa po zelenoj površini u džepu moraju da imaju 100 evra kako bi platili kaznu ukoliko ih nadležni zateknu u prekršaju. Građani će morati da vode računa i gde bacaju žvake, opuške, flaše jer će biti kažnjeni takođe, sa 100 eura.

Glavni grad je poznat po tome da ima veliki problem sa krupnom stokom. Stoka se može videti svuda, od ulice do parkova koji su predviđeni za igru najmlađih. Kazna do 1.500 eura sledi za one koji se odluče da krave, koze i ovce na ispašu izvedu u park.

Ukoliko se odlaže otpad na obalama, i koritima reka, na putevima ili pored njih sledi kazna od 1.500 do 7.500 eura. Za narušavanje komunalnog reda bukom sledi ista kazna, kao i obaranje i uklanjanje drveća, kidanja grana, šiblja bez odobrenja, te zabijanjem eksera i klinova u stabla. Ista kazna predviđena je i za lepljenje plakata po fasadama zgrada, stablima, parkiranje na zelenim površinama, kao i ukoliko kopa i odnosi zemlju, humus, kamen ili pesak.

Zakon predviđa da građani koji sa gradilišta izlaze na javni put moraju prvo da operu točkove automobila, jer ako to ne urade platiće kaznu od 1.500 do 7.500 eura. Isto će proći i oni koji budu prekopavali javnu površinu zbog instalacija bez saglasnosti.

(Espreso.co.rs / CDM)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.