Đetići uvode red i mnooogo su ludi: 1.500 evra kazna za ovcu u parku, za vožnju sa prljavim točkovima 7.500 evra!
Foto: Dragana Udovičić

drakonske mere

Đetići uvode red i mnooogo su ludi: 1.500 evra kazna za ovcu u parku, za vožnju sa prljavim točkovima 7.500 evra!

Nema više pranja rublja, kupanja, pojenja stoke, pranja vozila pored vodoizvorišta, uklanjanja poklopaca sa šahtova, lomljenja klupa, stolova, stolica, korpi za otpatke, dečjih rekvizita...
Objavljeno: 19:14h

U Crnoj Gori je stupio na snagu Zakon o komunalnim delatnostima koji propisuje novu kaznenu politiku. To znači da nema više pranja rublja, kupanja, pojenja stoke, pranja vozila pored vodoizvorišta, uklanjanja poklopaca sa šahtova, lomljenja klupa, stolova, stolica, korpi za otpatke, dečjih rekvizita, a neće smeti ni da se loži vatra ni pali granje i lišće. Iznos kazni je od 150 do 1.500 eura.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ista kazna predviđena je i za one koji uništavaju saobraćajne znakove, prljaju ograde, stubiće, žice, klupe, sprave za igru, gnezda, kućice za ptice, rasvetu, kidaju ili vade cveće. Sa javnih česmi samo se može piti voda, ali se ne može uzimati za druge svrhe, jer slijedi kazna od sto eura, koliko je i predviđena kazna i za vanpijačnu prodaju i kampovanje bez odobrenja.

foto: Thinkstock

Podgoričani su poznati po tome da vole prečice. Od danas neće moći više da ih koriste jer će, ukoliko ih nadležni organ uhvati u tom "nedelu", morati da plate 100 eura. Građani ne smeju da se klizaju, skijaju, sankaju i igraju fudbal na mestima koja nisu za to predviđena, kao ni da se penju na drveće, spomenike i sklupture jer će biti kažnjeni sa 100 evra.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.