STRUČNJAK ANALIZIRAO GOVOR TELA MILA ĐUKANOVIĆA: Šok detalji izašli na videlo!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

detaljna analiza

STRUČNJAK ANALIZIRAO GOVOR TELA MILA ĐUKANOVIĆA: Šok detalji izašli na videlo!


Nastup predsednika Crne Gore u Tivtu bio je, prema tumačenju Buhačove, pun emocija

Objavljeno:

Hrvatski konsultant i stručnjak za poslovnu komunikaciju i lični razvoj, Ljiljana Buhač, analizirala je govor tela crnogorskog predsednika Mila Djukanovića, na sastanku opštinskog odbora DPS u Tivtu, i zaključila da je ljut i pod stresom, ali da neće odustati.

Buhač je ocenila da je kod Đukanovića bilo i dramatičnog stila govora - pomalo povišenog tona, pretećih pokreta, uveravanja, što sve ukazuje na uznemirenost i uzrujanost.

Nastup predsednika Crne Gore u Tivtu bio je, prema tumačenju Buhačove, pun emocija koje su se kretale od ljutnje, srdžbe, stresa, samopouzdanja, prkosa i superiornosti, uz jasnu poruku da neće odstupiti, popustiti i da će čvrsto stajati iza svakog postupka.

Buhač je za podgoričke Vijesti tumačila govor tela Djukanovića u Tivtu, kada je poslao oštre poruke u vezi sa litijama koje se organizuju u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Đukanović je, tada, između ostalog, poručio članstvu: Ne dozvolite da se vaša verska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora. Ne dozvolite da budete deo tog ludačkog pokreta...

Vrlo kontrolisani govor nešto naglašeniji jer je želeo da dopre do ljudi i snažnije je stavljao naglaske na određene celine koje se odnose na imovinu Crne Gore. Bio je usmeren na cilj i videla se zagrejanost za temu o kojoj govori. Koristio je snagu i visinu glasa, ritam govora i jezik tela kako bi ukazao na važnost nekog dela govora, kazala je Buhač koja je ranije analizirala i hrvatske političare Ivu Sanadera, Jadranku Kosor, Kolindu Grabar Kitarović, Zorana Milanovića...

Prema njenim rečima, moglo se primetiti da ga to iscrpljuje, pa je na momente gubio koncentraciju - koristio duže stanke, poštapalice, ali se brzo vraćao na suštinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.