POSLE SPLITA, I U OVO HRVATSKO MESTO STIGAO KORONAVIRUS? Dva mladića vratila su se sa rada u KINI!
Ilustracija, Foto: AP

STIŽE NA BALKAN

POSLE SPLITA, I U OVO HRVATSKO MESTO STIGAO KORONAVIRUS? Dva mladića vratila su se sa rada u KINI!

Obojica hospitalizovanih su hrvatski državljani koji su bili na radu u Kini. Reč je o mladićima, rođenima 1996. i 1997. godine

Objavljeno:

U opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima navodno su stigla dva pacijenta kod kojih se sumnja da su zaraženi koronavirusom.

Obojica hospitalizovanih su hrvatski državljani koji su bili na radu u Kini. Reč je o mladićima, rođenima 1996. i 1997. godine.

- Jedan je pacijent juče imao povišenu temperaturu, drugi je imao respitarorne probleme. Izuzeli smo sve uzorke, čekamo potvrdu radili se o koronavirusu ili ne. Po kliničnoj slici bismo pre rekli da nije nego da je.Oni su izolovani, u izolaciji, preduzete su sve mere, nema ozbiljne pretnje javnom zdravstvu - rekao je na konferenciji opšte županijske bolnice.

U međuvremenu je potvrđeno da pacijent iz Đakova koji je hospitalizovan u osječkom Kliničkom bolničkom centru nema koronavirus.

- Tokom dana pacijenta planiramo otpustiti kući. Zdrav je, dobrog je opšteg stanja, bez temperature. Kako su rezultati testiranja negativni i s obzirom na to da više nije u inkubacijskom razdoblju jer je prošlo 13 dana od njegova povratka iz Kine, smatramo da nema bojazni za ostale kontakte - izjavila je novinarima predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Uz nadu kako neće biti novih slučajeva sumnje na koronavirus, kazala je kako je osječki KBC spreman učiniti sve što bude potrebno.

Pacijent iz Đakova desetog je dana po povratku iz Kine jednokratno dobio temperaturu od 38 stepeni te je u osječkom KBC-u bio u izolaciji do okončanja testiranja.

Još se ne zna je li mlađi muškarac, koji je od nedelje u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti, zaražen koronavirusom jer se čekaju nalazi iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', objavili su danas lekari u splitskome KBC-u.

Prema neslužbenoj informaciji Slobodne Dalmacije, prvi nalaz analize njegove krvi i brisa nosa i ždrijela je negativan. Konačan nalaz iz zagrebačke Klinike za infektologiju 'Dr. Fran Mihaljević', koji bi vrlo verojatno trebao potvrditi ovaj prvi nalaz, očekuje se tokom poslepodneva.

Stanje je pod kontrolom, pacijent je stabilno, a do konačnih rezultata testiranja ostaće u izolaciji, rekao je na konferenciji za novinare predstojnik Klinike za infektologiju Boris Lukšić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.