IZ MEDIJA SAM SAZNAO DA SAM OSUMNJIČEN ZA DVOSTRUKO UBISTVO! Vođa škaljarskog klana poslao šokantno pismo
Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

jovica vukotić

IZ MEDIJA SAM SAZNAO DA SAM OSUMNJIČEN ZA DVOSTRUKO UBISTVO! Vođa škaljarskog klana poslao šokantno pismo

Vukotić tvrdi da su optužbe da je učestvovao u napadu na Radonjića i Stupara zasnovane na lažnim izjavama odbeglih pripadnika "kavačkog klana"

Objavljeno:

Kotoranin Jovica Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa "škaljarskog klana", u pismu upućenom redakciji crnogorskog lista "Dan" negirao je bilo kakvu povezanost sa pokušajem ubistva sugrađana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Iz policije je nedavno saopšteno da Jovana Vukotića, Milića Minju Šakovića i Igora Dedovića terete za pokušaj ubistva dvojice pripadnika "kavačkog klana".

Kako Vukotić tvrdi u pismu, ova optužba je nastavak "uigrane akcije koju vode kriminalci koji sarađuju sa policijom, tužilaštvom i drugim bezbednosnim institucijama."

Vukotić tvrdi da su optužbe da je učestvovao u napadu na Radonjića i Stupara zasnovane na lažnim izjavama odbeglih pripadnika "kavačkog klana" i da je upravo na osnovu njihovih iskaza, tri godine nakon spornog događaja, policija "rasvijetlila" ovaj slučaj.

Vukotić je saopštio da ima dokaze da godinama nije bio ni blizu granice Crne Gore, a kamoli u državi, što jasno govori da nije mogao da učestvuje u oružanom napadu na Radonjića i Stupara u Kotoru.

- Da sam osumnjičen za pokušaj dvostrukog ubistva saznao sam iz medija. U Crnoj Gori je, kao što sami znate, sve moguće, pa i da preko medija saznate da ste 2016. godine učestvovali u nekom vatrenom obračunu i da ste direktni izvršilac. Naravno da je to očekivano, s tim da će me za ovih pet meseci koliko se nalazim u CZ Republike Srbije, pod optužbom da sam u dalekoj Turskoj koristio makedonski pasoš koji pritom nije bio ni falsifikovan, što vam je dokazalo grafološko veštačenje (dostavljam vam dokaz u prilogu teksta), u Crnoj Gori optužiti za, u najmanju ruku, napad na institucije sistema, kao što su optužili mog brata Igora u procesu koji se vodi protiv njega. Očekivao sam da će se ponovo naći neki lečeni narkoman da to sve posvedoči, a koji me nikada nije ni vidio, niti zna kako izgledam. Ni ovog puta nisu puno od makli u svojim podmetanjima i lažnim optužbama - tvrdi Vukotić u pismu.

Kako tvrdi Vukotić, ista grupa koja njemu montira postupke, to radi i sa njegovim bratom Igorom, koji se tereti da je vođa jedne kriminalne grupa koja je sarađivala sa klanovima iz Nikšića i iz Albanije.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, oni su planirali likvidaciju više pripadnika "kavačkog klana", kao i pripadnika bezbednosnih službi za koje su verovali da sarađuju s njima.

- Moja je sreća da proteklih godina nisam bio fizički prisutan ni blizu granice Crne Gore, za razliku od mog brata, koji nije imao toliko sreće, pa su našli način da ga optuže za slične bolesne stvari iako znaju dobro da te policijske i tužilačke funkcije koje obavljaju, i na tako sraman način na koji podmeću meni i mojoj familiji, ove optužbe mogu opstati samo u Crnoj Gori. Definicija organizovanog kriminala je, kako je i deci poznato, saradnja kriminalaca sa pojedincima iz policije i bezbednosnih službi, koji, naravno, imaju svoje uporište u tužilaštvu i medijima i imaju moć da ovako nešto organizuju i pokušaju uništiti živote pojedinaca i njihovih familija. Da ukratko uputim javnost u optužbe na moj račun i račun dva lica vezano za krivično delo teški pokušaj ubistva na štetu Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Naravno, i medijski momenat je takav da ovo godi tom otpadu i talogu koji se krije iza svojih legitimacija da pokušaju popraviti svoju zaprljanu karijeru i produže joj rok trajanja. O njihovim karijerama govore imovinski kartoni, nepokretna i pokretna imovina, skriveni novac i povezanost sa kriminalnim klanovima kojima su odavno na platnom spisku. Ja sam pogrešna aukcija za licitiranje njihovih imena. To je posao države da otkrije. Želim da javnosti približim spise predmeta i pravu istinu, a to je da se ova bombastična optužba sada, posle tri godine, zasniva na lažnim izjavama te dvojice, kako ih oni nazivaju, pripadnika „kavačkog klana”, koji su u bekstvu zbog optužbi za zločinačko udruživanje. Kad kažem lažnim, to s ponosom govorim i sa svom ličnom odgovornošću, jer su ih dali nakon nagovora svojih šefova i njihovih saradnika iz policije mesecima kasnije, nakon što su u policiji i tužilaštvu dali skroz drugačije izjave i naveli šta se zapravo desilo te 2016. godine - tvrdi Vukotić u pismu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.