Izmene u školama u Sarajevu: Decu truju mržnjom prema Srbima!
Foto: Stock

Skandalozno

Izmene u školama u Sarajevu: Decu truju mržnjom prema Srbima!

Đaci u Kantonu Sarajevo od ove školske godine učiće da su Srbi „agresori“ i da je Republika Srpska nastala na „genocidu“ nad Bošnjacima
Objavljeno:

Šefica poslaničkog kluba SDS u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević za „EuroBlic“ kaže da najavljene promene u udžbenicima i školskim programima dece, koja nastavu pohađaju u sarajevskom kantonu, predstavljaju klasičan primer govora mržnje.

- Mislim da bi se u vezi toga trebalo oglasiti i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Jasno je da izmene u školskim programima, o kojima govori Konaković, predstavljaju očigledan primer trovanja školske dece mržnjom prema Srbima – kaže Pandurevićeva.

Zamenik ministra civilnih poslova BiH Đorđe Milićević kaže da ovo ministarstvo ne može mnogo da učini povodom skanadalozne odluke vlasti Kantona Sarajevo da u školske udžbenike unesu šovinističke izmene.

- Mi jedino možemo da o tome damo svoje mišljenje, budući da je obrazovanje u nadležnosti entiteta i kantona. Smatram da se tu radi o jasnom govoru mržnje i povratku u devedesete godine prošlog veka – uveren je Milićević.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.