Izmene u školama u Sarajevu: Decu truju mržnjom prema Srbima!
Foto: Stock

Skandalozno

Izmene u školama u Sarajevu: Decu truju mržnjom prema Srbima!

Đaci u Kantonu Sarajevo od ove školske godine učiće da su Srbi „agresori“ i da je Republika Srpska nastala na „genocidu“ nad Bošnjacima
Objavljeno:

Skandalozne izmene nastavnog plana i programa u svim osnovnim i srednjim školama na području Sarajeva, kojima će bošnjačka deca od malih nogu biti odgajana u mržnji prema Srbima, lično je odobrio premijer sarajevskog kantona Elmedin Konaković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Obrazlažući, kako je rekao, „potrebu“ za izmenama u gradivu istorijskih udžbenika, Konaković je izjavio da je „došlo vreme“ da deca uče „pravu istinu koja se desila u Sarajevu i BiH“.

foto: Printscreen / Youtube / Hayat TV BiH

- Naša deca moraju učiti o opsadi Sarajeva, o njegovom stradanju, o genocidu u Srebrenici, mnogo više o zločincima koji su u međunarodnim pravnim procesima odgovorni, osuđeni i leže u zatvorima. Trenutno postoji mnoštvo izvitoperenih činjenica i neću dozvoliti da u udžbenicima piše da se u BiH dogodio građanski rat – rekao je Konaković.

Sarajevski premijer je, takođe, uoči početka nove školske godine najavio još jednu „patriotsku“ novinu u školama, a to je, kako je svečano otkrio, obavezno intoniranje himne BiH u svim učionicama pre početka nastave, kao i isticanje zastave BiH u školskim prostorijama, kao i ispred svih obrazovnih ustanova u federalnom Sarajevu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.