BOSANAC JE POKUŠAO DA SILUJE DEVOJKU OMETENU U RAZVOJU KOJA MU JE ROD! Njen otac čuo je povike upomoć
Rođak pokušao da siluje devojku ometenu u razvoju, Foto: Profimedia

UŽASNO!

BOSANAC JE POKUŠAO DA SILUJE DEVOJKU OMETENU U RAZVOJU KOJA MU JE ROD! Njen otac čuo je povike upomoć

Devojka je mentalno na nivou deteta uzrasta pet godina i fizičke konstitucije desetogodišnjakinje

Objavljeno:

Udruženje roditelja hendikepirane dece i omladine “Leptir” iz Srebrenice uputilo je saopštenje medijima koje se odnosi, kako navode, na nedavni slučaj seksualnog uznemiravanja 20-godišnje devojke sa poteškoćama u razvoju na području Bratunca.

“Dana 15. jula oko 14 časova u Bratuncu je izvršeno seksualno nasilje nad R. M., devojkom od 20 godina sa poteškoćama u razvoju i umanjenim intelektualnim i fizičkim sposobnostima. Nasilje je izvršio blizak rođak porodice D. J. koji živi u neposrednoj blizini od njene kuće”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je devojka, iako ima 20 godina, mentalno na nivou deteta uzrasta pet godina i fizičke konstitucije desetogodišnjakinje.

“Osumnjičeni D. J. vukao je nasilno devojčicu u obližnji šumarak iznad kuće. Ona je vrištala i njene krike i plač čuli su stric i majka. Stric, svedok događaja, otrčao je prema mestu odakle je dopirao plač, zatekao devojku spuštene trenerke i gaćica, a nasilnika kako spušta pantalone. Obavešteni su policija i tužilaštvo, izvršen lekarski pregled i provedeni prvi koraci istrage. Osumnjičeni i na delu zatečeni počinilac nasilja zadržan je u policiji 24 sata i pušten na slobodu”, piše u saopštenju. prenosi Avaz.

U nastavku se tvrdi da je M. R. nakon izjave policiji i lekarskog pregleda puštena kući.

“Porodica i njihove komšije krajnje su uznemireni. Otac i majka se plaše kako će reagovati kad ga sretnu, plaše se za bezbednost svoje dece. Žive u izolaciji, dok se nasilnik slobodno šeta oko njihove kuće. Sklon je alkoholu i agresivan. Sa devojkom uzrasta deteta nije razgovarao stručnjak psiholog koji zna kako se i kojom metodom uzima iskaz od deteta sa poteškoćama u razvoju”, piše u saopštenju.

“Mi roditelji URHDIO ‘Leptir’ Bratunac smo spremni i na ulicu da izađemo kako bi zaštitili svoju decu jer ovo nije prvi slučaj u Bratuncu kad se radi o deci i mladima sa poteškoćama u razvoju da se zataška i da se ćuti”, piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.