KOJI DODIK, JE L VI MISLITE DA JE ON TOLIKO VAŽAN OVDE U BRISELU? Željko Komšić otkrio detalje sastanaka
Kada je reč o regionalnoj saradnji nju ne vidimo svi isto, Foto: EPA / FUAD FOCO

iza kulisa

KOJI DODIK, JE L VI MISLITE DA JE ON TOLIKO VAŽAN OVDE U BRISELU? Željko Komšić otkrio detalje sastanaka

Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega

Objavljeno: 17.02.2020. 08:19h
  • 2

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da je na radnoj večeri u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem “samo usput” razgovarao o krizi oko Ustavnog suda u BiH.

Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega”, izjavio je Komšić.

Željko Komišić je naglasio da se tokom radne večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu razgovaralo o odnosu institucija EU prema proširenju, kao i da je većina lidera zemlja regiona podržala novu metodologiju i regionalnu saradnju.

“Kada je reč o regionalnoj saradnji nju ne vidimo svi isto. Srbija i Albanija potenciraju 'mini Šengen', za BiH i Crnu Goru to nije prihvatljivo ako nema Kosova i ako se prethodno ne potpišu sporazumi o granicama”, navodi Komšić.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da je atmosfera sastanka lidera EU i Zapadnog Balkna bila “dosta pozitivna” i da se razlikovala od nekih pređašnjih sastanaka koji su “znali izgledati depresivno”.

Čini mi se da nova administracija EU ima želju da pokaže da je sposobna da preuzme aktivniju geopolitičku ulogu, ako ne u celom svetu, onda u okruženju i na samom evropskom kontinentu”, zaključio je Komšić.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media