NOVINARI NAPALI VULINA ZBOG TEKSTA KOJI NIJE OBJAVLJEN! U središtu cele frke bio je ŠUTANOVAC!
Po oceni tog lista postavlja se mnogo veće pitanje od reakcije na neobjavljeni tekst, Foto: Ministarstvo odbrane

fascinantno

NOVINARI NAPALI VULINA ZBOG TEKSTA KOJI NIJE OBJAVLJEN! U središtu cele frke bio je ŠUTANOVAC!

U saopštenju je navedeno da je Šutanovac prošle nedelje, kao i nekoliko puta ranije

Objavljeno:

Redakcija Nedeljnika zatražila je od istražnih organa da utvrde kako je ministar odbrane Aleksandar Vulin došao do teksta koji je za taj list napisao nekadašnji ministar Dragan Šutanovac, ali nikada nije objavljen.

Iz te redakcije navode da je Tanjug danas preneo izjavu ministra Vulina, u kojoj je on ocenio da "bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu".

Uz izjavu Vulina, navedeno je da je on to rekao "odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kojem kritikuje saradnju Srbije i Rusije", a izjavu su preneli i drugi mediji.

Redakcija Nedeljnika saopštila je da se ova izjava ne bi ni po čemu razlikovala od uobičajenih u političkom životu Srbije da nije jedne činjenice - tekst u Nedeljniku nikada nije objavljen.

Po oceni tog lista postavlja se mnogo veće pitanje od reakcije na neobjavljeni tekst, a to je "odakle Vulinu taj tekst i gde ga je pročitao".

U saopštenju je navedeno da je Šutanovac prošle nedelje, kao i nekoliko puta ranije, pitao glavnog urednika Veljka Lalića da li bi objavio njegov autorski tekst u rubrici "Otvoreno", u kojoj javne ličnosti iznose svoje stavove, i poslao tekst u ponedeljak, da bi mu u utorak po podne glavni urednik javio da tekst neće biti objavljen, pa se nije našao ni u štampanom izdanju, niti na internet sajtu Nedeljnika.

Tekst je ostao samo u mejlovima Dragana Šutanovca, Veljka Lalića i odgovornog urednika Marka Prelevića, i zato Nedeljnik zvanično postavlja pitanje kako je ministar Vulin znao šta piše u tekstu.

Dratgan Šutanovac rekao je večeras za Nedeljnik da "polemika sa neobjavljenim tekstom nepobitno potvrdjuje da je Vulin nezakonito došao u posed" teksta koji su razmenili on i urednik Nedeljnika.

"Ako je iko imao sumnju da Vulin koristi resurse tajnih službi kako bi presretao komunikacije, u ovom slučaju elektronsku poštu, današnjim saopštenjem u kojem Vulin odgovara na tekst koji nikad nije izašao na svetlo javnosti se te sumnje apsolutno potvrdjuju", rekao je Šutanovac.

Redakcija Nedeljnika obratila se i novinarskim udruženjima i zvanično je zahtevala od istražnih organa da utvrde odakle ministru Vulinu sadržaj teksta koji su imali samo Dragan Šutanovac i urednici Nedeljnika, a koji nigde drugde nije objavljen, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.