DODIK JE PREŠAO PALMU! Evo koliko PARA će davati svim BRAČNIM PAROVIMA KOJI HOĆE BEBU!
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, Foto: Espreso.rs

Lepe vesti

DODIK JE PREŠAO PALMU! Evo koliko PARA će davati svim BRAČNIM PAROVIMA KOJI HOĆE BEBU!

On je naveo da je ključno uraditi reformu obrazovanja!

Objavljeno: 18.07.2019. 20:54h
  • 9

U septembru bi, u dogovoru sa predsednikom Republike i Vladom Srpske, trebalo da bude ponuđen plan za stimulisanje mladih da ostanu i rade u Srpskoj, rekao je danas Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH.

– Jedna od mera biće da se svakom novom bračnom paru dodeli kredit od 15.000 evra i da im se otpiše trećina kada se im rodi prvo zajedničko dete, ako dobiju dvoje dece otpisaće im se dve trećine, a ako se u toj porodici rodi troje dece otpisaće se ceo kredit – rekao je Dodik.

On je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da je ZA vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, naveo da će se stimulisati i izgradnja vrtića.

On je naveo da je ključno uraditi reformu obrazovanja, koje je sada nepriduktivno, sterilno i ne daje kvalitet.

– Bez te reforme, ovo društvo se neće kretati napred – dodao je Dodik.

Dodik je, replicirajući tokom rasprave, rekao da je zvaničan stav PDP-a da će podržati njegovu izjavu, te da mu poslanik PDP-a Jelena Trivić ne može govoriti o principijelnosti, jer je i sama ranije tvrdila da neće prihvatiti madat, a sada sjedi u Narodnoj skupštini.

Iza onoga što ja radim je značajan broj kapitalnih objekata. Odbranio sam suverenitet Republike Srpske na mnogim političkim i ekonomskim pitanjima – naglasio je Dodik.

On je naveo da najvećim uspehom smatra to što je zaustavio da Republika Srpska bude degradirana sa stanovišta ovlašćenja. Prema njegovim rečima, Budžet Republike Srpske danas je stabilan, a urađeno je mnogo na povećanju plata i penzija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/srpskainfo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media