PEDO-SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI! Profesor učenicima slao eksplicitne fotografije?!
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) potvrđeno da se na ovom slučaju radi, Foto: Profimedia, Ilustracija

skandal

PEDO-SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI! Profesor učenicima slao eksplicitne fotografije?!

O ovom skandalu roditelji su upoznali upravu škole, a škola nadležne policijske i tužilačke organe 

Objavljeno: 04.05.2019. 10:05h
  • 6

Zahvaljujući prijavi jednog od roditelja učenika Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši otkriven je skandal u koji je umešan nastavnik ove škole E. M.

Sarajevskom portalu "Klix.ba" obratili su se pojedini roditelji koji ga optužuju da je učenicima slao eksplicitne fotografija svog nagog tela.

O ovom skandalu roditelji su upoznali upravu škole, a škola nadležne policijske i tužilačke organe. Direktorka Prve osnovne škole Zehida Bihorac - Odobašić kazala je za "Klix.ba" da je informacija o ovom skandalu tačna, i da je slučaj prijavio roditelj jedne učenice.

"Mi smo odmah upoznali nadležne institucije i očekujemo da one postupe u skladu sa zakonom, pogotovo što se radi o deci iz osnovne škole", izjavila je Bihorac -Odobašić. 

Ona je konstatovala da je njen zadatak da pored obrazovnog procesa, prvenstveno štiti bezbednost i prava deteta u svim aspektima. 

Kako piše pomenuti portal, prva saznanja o skandaloznoj razmeni eksplicitnih fotografija nastavnika E. M. uprava škole dobila je u petak 26. aprila. Prema nezvaničnim informacijama, u Prvoj osnovnoj školi je održan zajednički sastanak svih aktera sa upravom škole, saslušani su i učenici sa roditeljima.

Sve se, kako su naveli, odvijalo po sledećem scenariju: Nepoznati učenik poslao bi određene eksplicitne fotografije trojici nastavnika ove škole i tražio od njih da pošalju svoje fotografije. Dva prosvetara su ignorisala "igru" sa lažnog profila, ali nastavnik E. M. navodno nije.

"On se pred kolegama u školi branio argumentom kako je mislio da se radi o odrasloj osobi, i da ima pravo da šalje svoje fotografije kome hoće", ispričao je neimenovani izvor "Klixa".

Prema informacijama ovog portala, u aferi je učestvovalo više učenika tako što su pratili "dešavanja", istovremeno, svesno ili nesvesno, prikrivajući skandal.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) potvrđeno da se na ovom slučaju radi. Naveli su da će tokom istrage prikupljati potrebne informacije i dokaze. O celom slučaju je upoznat i nadležni tužilac Tužilaštva USK.

Navodno su u petak izjave tužiocu dali i uposlenici Prve osnovne škole -direktorica, pedagog, psiholog, nastavnici. Uprava škole će u ponedeljak upoznati MInistarstvo obrazovanja USK o ovom slučaju i zatražiti dalje instrukcije.

 

Bonus video 

(Espreso.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media