RASPISALI POTERNICU ZA DRAGIČEVIĆEM! Vlasti zbog demonstranata otkazali novogodišnje koncerte
Davor Dragičević, Foto: AP

adekvatan odgovor?

RASPISALI POTERNICU ZA DRAGIČEVIĆEM! Vlasti zbog demonstranata otkazali novogodišnje koncerte

Jutros su brojni aktivisti pokreta "Pravda za Davida" na istoimenoj Fejsbuk stranici postavili pitanje gde se nalazi Dragičević, ali nisu dobili konkretan odgovor

Objavljeno: 11:47h

Policijska Uprava Banja Luka raspisala je potragu za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne delatnosti, raspis o traganju za D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim delima i prekršajima. Policijski službenici će preduzeti sve mere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih dela i prekršaja - saopšteno je iz MUP-a RS. Prethodno su saopštili da su sinoć lišili slobode više osoba zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična dela. Iz MUP-a su obrazložili da se organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Кrajine, u vremenu od 18.00-20.00 sati, već u pokretu. - Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru 'Кraša', na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa - saopšteno je iz MUP-a.

Inače, jutros su brojni aktivisti pokreta "Pravda za Davida" na istoimenoj Facebook stranici postavili pitanje gde se nalazi Dragičević, ali nisu dobili konkretan odgovor.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić održao je konferenciju za medije u povodu sinoćnjih protesta grupe "Pravda za Davida", gde je poručio kako večeras u Banjoj Luci neće biti nikakvih koncerata.

Radojičić je otkazao proslavu Dječije nove godine, koja je trebala biti održana danas u podne kod Muzeja savremene umetnosti u Banjoj Luci, kao i sve druge manifestacije za decu koje su trebale biti održane danas povodom proslave Nove godine. On je kazao da jednostavno ne želi da ijedno dete bude potencijalno ugroženo ili traumatizovano. Istakao je da se ne može pretpostaviti kuda će se kretati grupe i da li će pokušati sprečiti druge događaje.

- Zar za Dan RS-a treba okrenuti Srbe na Srbe i da što više ljudi razmišlja da se iseli. Pitam ljude koji su sinoć pokušali prodati kokice ili žvake jesu li odneli svojih 5 KM kući. Treba li vam dragi Banjalučani ovo što se dešava - rekao je Radojičić.

Što se tiče večerašnjeg koncerta Željka Samardžića i Nikole Rokvića, on je kazao da grad ne želi dati povod nijednom incidentu zbog čega neće biti nikakvih koncerata. - Sinoćnji protesti nije prijavila nijedna faca već nekoliko dece - kazao je Radojičić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.