I DAVOR JE NARKOMAN KAO NJEGOV SIN, ZNA SE KAKO TAKVI ZAVRŠAVAJU! Nakon haosa u RS, osvanuli i SRAMNI komentari
Ubijeni David Dragičević imao je samo 21 godina, Foto: EPA/Vladimir Stojković

pravda za davida

I DAVOR JE NARKOMAN KAO NJEGOV SIN, ZNA SE KAKO TAKVI ZAVRŠAVAJU! Nakon haosa u RS, osvanuli i SRAMNI komentari

Neki misle i da je David (21) trebalo da umre jer je - narkoman

Objavljeno:

"Pravda za Davida" je snažan pokret građana RS, nastao nakon što je telo mladića Davida Dragičevića pronađeno u reci Crkvena.

Smrt mladog čoveka zaprepastila je Banja Luku - a njegovo ubistvo odmah su okružile čudne okolnosti

David Dragičević, bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banjaluke. Rođen je 31. januara 1997. godine, a nestao je u noći između 17. i 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru grada.

Bio je prepoznatljiv po svojim dredovima. Dana 22. marta roditelji su ponudili novčanu nagradu od 100.000 KM za informaciju o njemu, a u potragu po banjalučkim naseljima su se uključili i građani.

24. marta, telo Davida Dragičevića pronađeno je na ušću pritoke Crkvene u reku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog dela.

Međutim, njegov otac, Davor Dragičević, znao je posredi ozbiljno zataškavanje. Nakon njegovih neumornih protesta, koji su trajali pri meseca, tužilac je , 28. juna 2018, doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Uprkos tome što je borba ovog oca dirnula mnoge, postoje i oni koji imaju drugačije mišljenje o čitavoj situaciji. Međutim, umesto da njihovi argumenti budu opravdani možda time što je čitav pokret postao i politički u jednom trenutku, protivnici Davorove borbe smatraju da je ubistvo njegovog sina bilo "opravdano" time što je on bio "narkoman".

A neki su otišli toliko daleko da Davora nazvivaju lopovom i kriminalcem, "kao što je Igor Jurić":

Sraman komentar
Sraman komentar foto: Espreso printscreen

Svi imamo pravo na slobodu izražavanja, ali nekada zaista treba razmisliti o onome što izgovaramo. Posebno ako nije u pitanju nikakav valjani argument, već naprosto niz uvreda i neosnovanih optužbi.

Čak i da je stradali David dilovao najteže droge, to ne umanjuje činjenicu da je mučki ubijen i da njegove ubice treba da odgovoraju. David je navodno koristio, a prema nekima i prodavao marihuanu, koja je u mnogim zemljama sveta dekriminalizovana, a u sve više zemalja postaje potpuno legalna.

Da li je onda njegov "zločin" toliko strašan da zaslužuje da okonča u kanalu, sa jezivim povredama, i da njegovo ubistvo bude brzo zaboravljeno samo zato što je imao dodira sa lakšim drogama?

Da li bi bilo koji roditelj dopustio da nešto takvo učinjeno njegovom detetu, bez obzira kakvo je to dete bilo, prođe nekažnjeno?

David je očigledno žrtva okrutnog, bezumnog sistema kriminala, korupcije i zataškivanja, koji na takav, sraman način, funkcioniše i cveta već godinama. I to su prepoznali i građani koji su stali uz Davora, i koji jasno poručuju da im ovo neće proći.

A "Pravda za Davida" je njihov način da potraže istinu, samo istinu koja neće vratiti jedan ljudski život, prekinut na svom početku, jedan ljudski život koji je nepovratno oduzet na kukavički način.

Istina neće Davoru vratiti sina, ali će mu omogućiti da zaista počiva u miru, a jednoj državi će pokazati šta se dogodi kada na svoje građane gleda kao na potrošnu robu, bednu sirotinju kojom će lako vladati i koju će lako manipulisati i terorisati.

Pravda za Davida!

BONUS VIDEO:

Espreso tviter Bora Drljača:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.