ADVOKATI OČEKUJU POMAK U SLUČAJU NASTRADALOG BANJALUČANINA: Bavićemo se činjenicama, dokazima i pravom, nikako politikom!
Foto: Printscreen, Facebook

slučaj dragičević

ADVOKATI OČEKUJU POMAK U SLUČAJU NASTRADALOG BANJALUČANINA: Bavićemo se činjenicama, dokazima i pravom, nikako politikom!

Advokat Ifet Feraget je rekao da su određene preliminarne zaključke već izveli, ali još o njima neće da govore kako ne bi ugrozili istragu

Objavljeno:

Vrlo brzo očekujemo značajan pomak u istrazi – rekla je danas Zora Nikodinović-Dobričan, član advokatskog tima kojeg je angažovala porodica stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Ona je dodala da, nakon današnjeg razgovora sa tužiocima Oktužnog javnog tužilaštva Banja Luka, vrlo brzo očekuju značajne pomake u istrazi, ali nije precizirala detalje.

- Bavićemo se činjenicama, dokazima i pravom, nikako politikom – naglasila je Nikodinović-Dobričanin u izjavi novinarima.

I advokat Duško Tomić je dodao da su danas u razgovoru s ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom i postupajućim tužiocem Daliborom

Vrećeom dobili uvjeravanje da će svi biti otvoreni da se sazna istina.

- Nadam se da to neće biti prazna priča – rekao je on.

- Kao tim advokata otkrili smo i jedan broj grubih propusta i nelogičnosti na kojima ćemo raditi. Jedan od grubih propusta je nedostatak donjeg veša. Dobili smo uveravanje da će i MUPRS-a i tužilaštvo pokrenuti postupak protiv onih koji su sakrili, bacili ili uništili važan materijalni dokaz – istakao je Tomić, ali i dodao "da se neće upecati na lijepa obećanja", javlja Fena.

I Anto Nobilo, advokat iz Hrvatske, rekao je da će ovom timu biti omogućen pristup istražnim radnjama i ispitivanjima.

- Moći ćemo davati dokaze i predloge. Nakon uvida u spis, napravićemo detaljnu analizu i dogovorićemo se o radnjama i merama s kojima ćemo se umešati u ovaj postupak - kazao je Nobilo uveren da će se kroz nadležne institucije moći da rade na utvrđivanju istine u „slučaju Dragičević“.

Advokat Ifet Feraget je rekao da su određene preliminarne zaključke već izveli, ali još o njima neće da govore kako ne bi ugrozili istragu.

Davor Dragičević zahvalio je svima iz bivšeg skupštinskog Anketnog odbora i advokatima što su stali uz njega, a u ovom slučaju će raditi besplatno.

- Ja para nemam. Nisam Soroševac, ja sam konobar. Stali su iza mene i za moje mrtvo dete. Dženan je takođe ubijen. Dajte podršku Murizu Memiću. Isti je slučaj - rekao je Davor Dragičević.

Advokati, koje je angažovala porodica stradalog mladića Davida Dragičevića, danas su u Narodnoj skupštini RS-a razgovarali s bivšim članovima skupštinskog Anketnog odbora, formiranog s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.