NALOŽENO VEŠTAČENJE TELEFONA TROSTRUKOG UBICE IZ GRADAČCA? Ključna pitanja i dalje bez ODGOVORA, pola grada DRHTI
Nermin Sulejmanović, Foto: AP Photo Armin Durgut, Printscreen/Instagram/iron_bb24

NEZAPAMĆENI HOROR

NALOŽENO VEŠTAČENJE TELEFONA TROSTRUKOG UBICE IZ GRADAČCA? Ključna pitanja i dalje bez ODGOVORA, pola grada DRHTI

Veštačenje mobilnog telefona trostrukog ubice iz Gradačca moglo bi da otkrije još niz detalja: da li je imao saučesnike u stravičnom masakru, s kim je razgovarao pre zločina, koliko krtica je imao u pravosuđu i policiji, da li je neko znao da će ubiti Nizamu... Uopšteno - saznaćemo i da li je sve ovo moglo da bude sprečeno

Objavljeno: 07:53h

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine, dao je smernice sigurnosnim službama da veštače mobilni telefon Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubice iz Gradačca. Veštačenje bi moglo da konačno otkrije s kojim sudijama i policajcima je Sulejmanović razgovarao, ko mu je bila ljubavnica i ko mu je od svih njih bio kritca i otkrio adresu na kojoj se krila njegova nevenčana supruga Nizama Hećimović.

Veštačenje mobilnog telefona trostrukog ubice iz Gradačca moglo bi da otkrije još niz detalja: da li je imao saučesnike u stravičnom masakru, s kim je razgovarao pre zločina, koliko krtica je imao u pravosuđu i policiji, da li je neko znao da će ubiti Nizamu... Uopšteno - saznaćemo i da li je sve ovo moglo da bude sprečeno.

Razumno je očekivati da će ovaj mobilni telefon biti kovčeg s blagom informacija za istražitelje masakra. Zna se da ga je Sulejmanović često koristio u komunikaciji i zbog objava na društvenim mrežama, koje su kulminirale direktnim prenosom ubistva Nizame emitovanom na Instagramu.

U telefonu se verovatno kriju Nerminove lične prepiske s mnogim osobama, fotografije, selfiji... ali i istorija internet pretrage, koja bi mogla da nam pokaže da li je i koliko dugo Nermin planirao zločin.

1 / 3 Foto: AP Photo/Armin Durgut

Nizamina tetka i sestra tvrde: Neko je odao lokaciju

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene Nizame, ispričala je da je Nizama sedam dana bila kod nje sa detetom pre nego što ju je ubica locirao.

- Osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gde se krije - rekla je Zijada i ustvrdila da je samo policija znala mesto na kojem se Nizama skrivala.

Zijada je dodala da porodica poseduje dokument kojim je Nizami odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje i da je poslednji put to uradila pre šest dana.

- Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spreči i Niza bi sada uživala pored svoje ćerke - poručila je Zijada Vuković Pamuković.

Oglasila se i sestra Nizame koja je napisala da Nizamu nije ubio samo Nermin.

- Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici - napisala je Emina.

Nizama Hećimović, Nevzeta Hećimović, Nermin Sulejmanović, Gradačac
foto: Facebook

Policajka odala lokaciju?

Posle masovnog ubistva je isplivala informacija da je policijska službenica MUP-a TK Dž. S. otkrila Nerminu gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama i time ubicu poslala na vrata žrtve.

Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila policijska službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku.

Portal "Crna hronika" objavio je da je Dž. S. bila u emotivnoj vezi za Nerminom, a ona je javno odbacila sve ove optužbe.

Gradačac
foto: PrintScreen/ Facebook

Inspektor pomagao Nerminu?

Kancelarija glavnog tužioca i Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim delom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović.

Sada se utvrđuje ko je od pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona javio Sulejmanoviću gde se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane S, policijske službenice PU Gradačac, u celoj priči.

Policija i Tužilaštvo, kako navodi "Avaz", istražuju još jednog policijskog službenika koji je takođe imao kontakte sa Sulejmanovićem. Reč je, navodno, o visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vreme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vreme mu je bio i trener.

Sutkinja ga oslobodila optužbi

Mediji su ovih dana objavili rešenje Opštinskog suda u Gradačcu kojim se odbija predlog MUP-a da se Sulejmanoviću zabrani približavanje Nezimi. Četiri dana kasnije, Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevenčanu suprugu.

MUP Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Gradačac, podnela je zahtev da se Nerminu Sulejmanoviću izrekne zaštitna mera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera zabrana približavanja žrtvi nasilja. Sud je to odbio.

Kako piše u zahtevu, mere zabrane MUP je zatražio nakon što je žena prijavila da ju je 3. avgusta oko 19.30 sati Sulejmanović napao i pretukao pa je zadobila povrede po licu i drugim delovima tela. Žena je drugi dan podnela prijavu protiv njega, pa se odselila iz kuće zajedno s bebom.

Potom je Sulejmanović nastavio da joj preti, zvao je i tražio da se vrati kući. Pretio je i njenoj porodici i prijateljicama. Tri dana kasnije, 7. avgusta, Nizama je dala izjavu u policiji u kojoj nije želela da priča o prebijanju, ali je podržala izricanje zaštitnih mera ističući da joj Nermin preti i uznemirava je, kao i da je nasilan.

Slobodanka Kojić, predsednica suda u Gradačcu, izjavila je juče na konferenciji za novinare da je policija dostavila službenu belešku, ali da ona nije dokaz ističući da je u tom podnesku bila Nizamina izjava gde je ona "koristila blagodet svedočenja".

- Tačno je da je policija podnela zahtev. U zahtevu stoje određene činjenice. Kod svakog zahteva, sve činjenice koje stoje u tom pravnom aktu moraju se dokazati. Ovde nije bilo dokaza. Ja sam već rekla da je ovde bila službena beleška i da je bila izjava oštećene Nizame Hećimović gde je koristila blagodet svedočenja, znači odbila je da da izjavu. Kad koristiite tu blagodet svaka odluka suda bi bila nezakonita. Ja sam rekla u saopštenju, dokaze za sud prikuplja policija i tužilaštvo. Sud ne prikuplja dokaze. Mogli su se saslušati policajci, to je trebalo policija da uradi. Sudija ne saslušava ni nasilnika ni žrtvu, već donosi odluku po tome šta je policijska stanica dostavila. Sudu se dokazi dostavljaju - rekla je Kojić.

Od ranije poznat policiji

Nermin Sulejmanović nekoliko puta je prijavljivan za nasilje u porodici. Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, rekao je da je Sulejamanović od ranije poznat policiji i tužilaštvu. On je rekao da je Sulejmanović više puta osuđivan za različita krivična dela kao što su pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Međutim, tokom svog obraćanja javnosti, Arnautović je rekao da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodice.

1 / 10 Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

- Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile prednosti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za krivično delo Nasilje u porodici - rekao je on.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.