PORODILA SE I PET GODINA TRPELA BOLOVE: Kada su lekari otkrili šta ima u stomaku, ŠOKIRALI SU SE!
Žena fenomen, Foto: Printscreen/facebook

neverovatno

PORODILA SE I PET GODINA TRPELA BOLOVE: Kada su lekari otkrili šta ima u stomaku, ŠOKIRALI SU SE!

Od desete godine života bezbroj puta bila u bolnici zbog grčeva u stomaku i obilnog krvarenja

Objavljeno: 24.10.2019. 22:49h
  • 1

Elizabet Amoaa (36) iz Volsola, u Engleskoj, rodila je devojčicu, a da lekari nisu primetili da ima dve materice i dve vagine.

Tek pet godina nakon porođaja i nepodnošljivih bolova tokom ciklusa dijagnostikovan joj je uterus didelphys, urođena anomalija u razvoju ženskog genitalnog aparata kod kojeg se pojavljuju dve potpuno odvojene materice sa dve zasebne vagine.

Elizabet je od desete godine života bezbroj puta bila u bolnici zbog grčeva u stomaku i obilnog krvarenja. Lekari su simptome objasnili materičnim fibroidima, dobroćudnim tumorima koji uzrokuju slične simptome. Takođe su joj rekli da verovatno nikada neće postati majka.

Elizabet, poreklom iz Gane, a u Britaniju je došla iz Francuske 2003, ipak je ostala u drugom stanju 2010. Lekari nisu primetili da ima dve vagine, dva grlića i dve materice tokom cele trudnoće, iako je 20 puta bila na snimanju.

Uterus didelphys je anomalija koja nastaje kada se dva manja kanala u ženskom fetusu ne spoje i počinju da se razvijaju dve materice. Žene sa ovom anomalijom izložene su većoj opasnosti od pobačaja, prevremenog porođaja i krvarenja u trudnoći.

Tek 2015, nakon što je pobacila drugo dete, lekari su joj uradili magnetnu rezonancu kako bi utvrdili šta nije u redu.

- Za mene je to bio veliki šok, želite da znate odakle potiču vaše zdravstvene teškoće, ali ovako nešto ipak nisam očekivala - kaže Elizabet.

Opisujući trudnoću s devojčicom Rešli, otkriva da su joj, ne znajući da ima dve materice, snimili pogrešan organ, što ih je navelo na pogrešan zaključak da ima vanmateričnu trudnoću. Rekli su joj da se spremi na najgore, jer je to obično kobno za plod.

- Otišla bih na snimanje, što sam morala često da radim zbog fibroida, a oni bi u jednom momentu videli bebu u materici, a u sledećem bi nestala - priča Elizabet.

- Ponekad su snimali pogrešnu matericu, snimili su me ukupno 20 puta, ali nijednom nisu videli dvostruku matericu. Govorili su mi: "Ne možemo da vidimo bebu, možda je sakrivena iza fibroida" i uporno su mi ponavljali da prekinem trudnoću - seća se Elizabet.

Međutim, stomak joj je rastao i osećala je da treba da iznese trudnoću do kraja.

- Dan kada mi se rodila ćerka bio je čudo, jer je i trudnoća bila nestvarna - kaže ona.

Bonus video:

(Espreso.rs/Daily Maily)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media