IZLETELA ŠAMPIONKA SA AUSTRALIJAN OPENA: Klinka od 15 godina napravila čudo i očitala čas tenisa Naomi Osaki!
Koko Gof ima 15 godina i upravo je pobedila šampionku Australijan opena, Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Australijan open 2020

IZLETELA ŠAMPIONKA SA AUSTRALIJAN OPENA: Klinka od 15 godina napravila čudo i očitala čas tenisa Naomi Osaki!

Definitivno dan za šokove u Melburnu, makar u ženskoj konkurenciji

Objavljeno:

San Koko Gof u Melburnu i dalje traje! Devojčica koja će tek za dva meseca napuniti 16 godina izbacila je šampionku, Naomi Osaku, sa Australijan opena u 3. kolu.

Američka zvezda u usponu, koja je najavila blistavu karijeru još tokom prošle godine skinuvši skalpove velikim imenima na Vimbldonu, sada je priredila novu senzaciju na "Rod Lejver areni".

Za samo sat i 8 minuta na terenu pobedila je braniteljku titule 6:3, 6:4 i plasirala se u osminu finala.

Bila je to partija kao iz udžbenika, svoje greške svedi na minimum, a surovo kažnjavaj svaki protivnicin loš potez i ni u jednom momentu nema predaje i odustajanja.

U prvom setu je dva puta morala da se spašava brejka, a onda kada je imala prvu šansu da ona oduzme servis protivnici, to je i uradila i tako osvojila taj period igre.

Drugi set su obeležili brejkovi na obe strane. Počelo je brejkom za Gof, ali je odmah usledio ribrejk Osake i onda zatišje sve do prve prilike kada je Amerikanka osetila da je njena protivnica izgubila koncentraciju u sedmom gemu i poput tigra je ščepala svoju šansu i napravila novi brejk i mirno privela meč kraju iskoristivši prvu meč loptu.

Ona ima sada lepu šansu za ulazak u četvrtfinale pošto je u 4. rundi čeka duel sa pobednicom meča Kenin - Ženg, a koja god od njih da dođe svakako joj je lakša rivalka od Osake koju je već pobedila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.