PRELEPA KARO, MNOGO ĆEŠ NAM NEDOSTAJATI: Novakova zgodna komšinica otišla u penziju, on joj poslao poruku za kraj!
Karolina Voznijacki je otišla u igračku penziju, Foto: EPA/Francis R Malasig

Slatka karolina je završila karijeru

PRELEPA KARO, MNOGO ĆEŠ NAM NEDOSTAJATI: Novakova zgodna komšinica otišla u penziju, on joj poslao poruku za kraj!

I dalje će ostati miljenica navijača i ljubitelja tenisa širom sveta

Objavljeno:

Tenis je postao siromašniji za jednu veliku igračicu, šampionku i jednu od najlepših teniserki sveta. Ovog jutra Karolina Voznijacki je zvanično otišla u penziju.

Najavila je već da će joj Australijan open biti poslednji profesionalni turnir u karijeri, iako ima samo 29 godina. A poraz od Ons Žaber iz Tunisa u 3. kolu 7:5, 3:6, 7:5 označio je kraj.

S razglasa se odmah po završetku meča začula pesma Nila Dajmonda "Sweet Caroline", dok se sa suzama u očima i prepoznatljivim osmehom na licu opraštala od navijača jedna od najboljih teniserki u poslednjoj deceniji.

Reket i patike "o klin" je okačila baš na mestu svog najvećeg uspeha, u Melburnu, gde je osvojila i jedinu Gren slem titulu u karijeri pre dve godine i zato je htela i tu da završi svoju više nego uspešnu karijeru.

- Mislim da je bilo očekivano da poslednji meč u karijeri odigram u tri seta i da je okončam forhend greškom. To je ono što me je pratilo tokom čitave karijere, tako je moralo da bude. Bilo je sjajno, bilo je ovo sjajno iskustvo. Srećna sam, ali i spremna za novo poglavlje - rekla je u svom oproštajnom obraćanju Voznijacki našalivši se tako i na sopstveni račun.

I onda kao što je to običaj na velikom video bimu je pušten snimak sa porukama tenisera i teniserki koji su govorili o njoj, a jedna od onih koje su se istakle svakako je bila i ona koja je stigla od Novaka Đokovića koji joj je bio komšija dok je živela u Monte Karlu pre udaje.

- Ne znam kako da ti kažem zbogom. Znam da se taj trenutak približava. Poznajemo se predugo, a živeli smo u istom gradu nekoliko godina. Viđao sam te kako treniraš na ulici i družiš se sa svojim psima. Mislim da smo postali sjajni prijatelji. Ti si izvanredna osoba, a tvoj doprinos tenisu kao igri je vrlo pozitivan i definitivno ćeš nam nedostajati. Želim da ti i tvoj muž Dejvid imate divan zajedničk život - poručio je Novak u video poruci.

Na teren je uskočio preko ograde njen otac Pjotr, pa zatim i svi ostali članovi porodice koji su došli da gledaju njen poslednji turnir u karijeri. Tu je bila i majka Ana, brat Patrik i naravno Dejvid Li, bivši košarkaš i suprug danske teniserke.

Ostaće upamćeno da je lepa Karo u karijeri osvojila 1 Gren slem, dva puta godinu završavala na prvom mestu WTA liste i osvojila još 29 turnira i tokom 11 godina je svake godine podigla bar jedan trofej.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.