SRBIJA I HRVATSKA SU SKORO IDENTIČNE, ISTA KULTURA! Đoković postaje trener Ivaniševiću: Radićemo na tvom servisu!
Novak Đoković se dotakao brojnih tema posle meča, Foto: EPA/Lukas Coch

Posle pobede

SRBIJA I HRVATSKA SU SKORO IDENTIČNE, ISTA KULTURA! Đoković postaje trener Ivaniševiću: Radićemo na tvom servisu!

Sjajno je bio raspoložen srpski teniser nakon pobede nad još jednim Japancem

Objavljeno: 09:05h

Novak Đoković ponovo nije imao problem sa japanskim teniserom i rutinski je došao do novog trijumfa i plasmana u osminu finala Australijan opena.

Posle trijumfa nad Tacumom Itom, ni Jošihito Nišioka je bio samo lakša prepreka srpskom teniseru na putu ka konačnom cilju, a to je odbrana titule u Melburnu.

- Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva. To sam, između ostalog, uradio i zbog mog trenera Gorana koji je danas došao - istakao je Đoković u razgovoru s Džimom Kurijerom na terenu odmah posle meča.

Novak Đoković je pobedio Nišioku u 3. kolu
Novak Đoković je pobedio Nišioku u 3. kolufoto: EPA/Dave Hunt

Upravo je legendarni bivši teniser istakao servis srpskog tenisera koji je bio odličan tokom susreta i onda se nadovezao na priču da sigurno da je to proizvod saradnje upravo sa Ivaniševićem koji je bio poznat kao sjajan server.

- Samo pogađam više asova - rekao ja Novak, izazvao salvu smeha na tribinama, i potom nastavio:

- Očigledno, tu ima mnogo tehničkih detalja o kojima razgovaramo. Naravno, fokusiramo se i na neke druge jednostavne indikatore koje koristite u svojoj igri za servis, rierne i ostalo. Sve to, za sada, funkcioniše dobro po mene.

Kurijera je potom interesovalo da malo više priča o saradnji sa legendarnim Hrvatom i na taj način malo približi publici i ljubiteljima tenisa kako izgleda njihova saradnja i komunikacija.

- Mnogo se zabavljamo, šalimo, mnogo zavitlavamo. Pričamo razne jezike. Znamo se baš dugo. On je jedan od mojih idola kada sam bio manji. On dolazi iz Hrvatske, ja sam iz Srbije, to su zemlje koje su jedna pored druge, gotovo identične i istih kultura. Trenirao sam u Pilićevoj akademiji u Nemačkoj, pripremao se za Vimbldon.

Novak Đoković je objasnio kako izgleda saradnja s Ivaniševićem
Novak Đoković je objasnio kako izgleda saradnja s Ivaniševićemfoto: EPA/Peter Klaunzer

- Te 2001. godine sam udario nekoliko loptica sa njim, i to mi je bilo tada ostvarenje snova. Bilo je divno. Videti ga u boksu je zaista jedna sjajna stvar. To je posebna energija koja dolazi. On ima odlične analize i zapažanja i odlično sarađujemo - zaključio je srpski teniser.

Nakon toga je Kurijer podsetio Đokovića da tokom Australijan opena će biti održan i turnir legendi za koji se prijavio Ivanišević.

- Tu ćemo imati obrnute uloge. Ja ću njega trenirati. Čim uđem u svlačionicu moraću da ga pripremim. Poradićemo na njegovom servisu.

Goran Ivanišević se prijavio za turnir legendi
Goran Ivanišević se prijavio za turnir legendifoto: AP/Manish Swarup

Na kraju su malo popričali i o Dijegu Švarcmanu, narednom Novakovom protivniku.

- Kao što ste rekli on je jedan od najbržih tenisera na turu. On je desnoruk, ali moram da pripremim drugačiju taktiku od ove danas. Ako bi servis bio dobar kao danas, to bi bilo sjajno. Onda imam fenomenalnu šansu. Moram da budem strpljiv, ali i dovoljno agresivan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.