JAKE REČI FEDERERA PRED AUSTRALIJAN OPEN: Neko će sigurno biti mnogo bolji nego ja, to je neizbežno!
Federer ove godine puni 39 godina, Foto: EPA / Georgios Kefalas

nije nepobediv

JAKE REČI FEDERERA PRED AUSTRALIJAN OPEN: Neko će sigurno biti mnogo bolji nego ja, to je neizbežno!

Federer je siguran da će jednog dana neko nov skupiti više Grend slemova kao što su on Nadal, i Đoković ispisali nove stranice istorije

Objavljeno:

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer očekuje da bude oboren njegov rekord od 20 Gren slem titula.

- S obzirom kako se stvari kreću, očigledno je da će Rafa i Novak osvojiti više, jer su toliko dobri. Na kraju prošle sezone su pokazali da imaju još toga da ponude - rekao je Federer pred Australijan open.

Federer je siguran da će jednog dana neko nov skupiti više Grend slemova kao što su on Nadal, i Đoković ispisali nove stranice istorije.

- To će se dogoditi, neizbežno je. Možda kasnije neće biti tako teško jer će igrači videti šta smo mi uradili. Nisu videli da to može da uradi samo jedan čovek na svakih 30 godina. Videli su kako to rade trojica, u kratkom periodu, odmah posle "Pistola" (Samprasa). Mislim da će igrači više verovati u sebe.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: epa/Mark Evans

Sada ima 38 godina, u tim godinama niko nije osvojio Slem u profesionalnoj eri, ali on ne namerava skoro da se povuče. Ipak, vreme je i dalje na strani 33-godišnjeg Nadala i 32-godišnjeg Đokovića. - Iskreno, mislim da će biti vrlo uzbudljivo videti koliko dugo će moći još da igraju. Koliko će još moći da pobeđuju? Možda ih čekaju neverovatne godine. To je moje mišljenje. Ovo je zlatna era tenisa, bez sumnje.

Već neko vreme se čeka da vladavinu "velike trojke" okonča neki novi klinac. Nismo videli novog osvajača Grend slema od 2014, ali tu je nekoliko imena koja ističu kandidaturu za naslednika poput Feliksa Ožije-Alijasima, Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva, Danila Medvedeva, Karena Hačanova...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.