NOVAK SAZNAO RIVALE NA PUTU KA ODBRANI TITULE U MELBURNU: Srbi su potencijalne prepreke, a u polufinalu spektakl!
Foto: EPA/Mast Irham

Australijan open 2020

NOVAK SAZNAO RIVALE NA PUTU KA ODBRANI TITULE U MELBURNU: Srbi su potencijalne prepreke, a u polufinalu spektakl!

Održan žreb za Australijan open

Objavljeno: 10:39h

Novak Đoković saznao je svoj put ka odbrani titule na Australijan openu.

Najbolji teniser Srbije će svoj pohod na istorijsku osmu titulu u Melburnu početi protiv Jana-Lenarda Štrufa.

U narednoj rundi će mu prepreka biti pobednik meča Tacuma Ito i kvalifikanta, a u trećoj rundi bismo mogli da vidimo i srpski derbi protiv Lasla Đerea koji u 1. kolu igra protiv Nišioke, a u drugom mu je potencijalni rival Danijel Evans ili možda Mekenzi Mekdonald.

U osmini finala kao protivnici prete Kajl Edmund, Dijego Švarcman, Mihail Kukuškin i još jedan Srbin, Dušan Lajović.

Što se tiče četvrtfinalnog duela kao najteži potencijalni rival se pojavljuje Stefanos Cicipas koji ga je već pobeđivao, a u toj četvrtini žreba je i Bautista Agut, kao i Miloš Raonić i Benoa Per.

I onda u polufinalu bismo mogli da vidimo spektakl u vidu novog klasika protiv Rodžera Federera, dok u finalu možda bude repriza od prošle godine protiv Rafaela Nadala.

A Filip Krajinović bi mogao biti taj koji će skloniti Đokoviću s puta Federera, naravno pod uslovom da najpre u prvom kolu savlada kvalifikanta, a onda ga čeka duel sa Švajcarcem koji počinje turnir protiv Stiva Džonsona.

Poslednji srpski teniser koji se našao u glavnom žrebu za sada jeste Miomir Kecmanović koji kreće protiv veterana Andreasa Sepija, a u drugom kolu će ići na pobednika meča Vavrinka - Džumhur.

Na Australijan openu možemo imati i još nekog predstavnika ukoliko kroz kvalifikacije uspešno prođu Peđa Krstin, Viktor Troicki i Nikola Milojević.

Kada je reč o konkurenciji teniserki, jedina naša predstavnica u glavnom žrebu je Nina Stojanović i ona počinje učešće susretom u 1. kolu protiv preiskusne Ruskinje Anastasije Pavljučenko. Ukoliko pobedi, potencijalne rivalke u drugoj rundi su joj Amerikanke Tejlor Taunzend i Džesika Pegula.

Do glavnog žreba bi mogla da dođe Olga Danilović koja učestvuje u kvalifikacijama i uspešno je prošla prvo kolo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.